Actualitate

Activistul timișorean Daniel Gaşpar a fost eliberat din Spitalul de psihiatrie Jebel

 

Prietenii și apropiații activistului timișorean Daniel Gaşpar au anunțat public faptul că acesta a fost eliberat din Spitalul de psihiatrie Jebel, după ce fusese internat forțat de către autorități.

 

Mihai Lasca, Daniel Gașpar, Diana Iovanovici-Șoșoacă

Singurul sprijin pentru activistul Daniel Gaşpar a venit din partea doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă și a deputatului orădean Mihai Lasca, parlamentari care l-au vizitat la Spitalul de psihiatrie din Jebel și au intervenit public pentru ca activistul timișorean să fie repus în libertate, acuzând abuzurile instituționale ale unui sistem care și-a făcut în ultimii ani un obicei de a scăpa de persoanele incomode prin internarea lor forțață în instituții de psihiatrie, încălcând flagrant normele legislației din România privind internarea nevoluntară.

„A fost ca la pârnaie. Când mă duceam în vizită la clienții mei. E puțin ciudat, dar oricum a fost super ok. El are un tonus foarte bun. Am discutat cu toții, este ok, i se respectă drepturile acum. Într-adevăr a fost foarte speriat, este și acum speriat fiindcă nu știe ce i se poate întâmpla. Mi-a spus că de-abia așteaptă să iasă de aici, pentru că nu se regăsește, pentru că sunt foarte mulți oameni care au probleme psihice și nu e normal ca un om care nu are probleme psihice să stea închis mai ales într-un spital de Psihiatrie”, a spus senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă după vizita la Spitalul de psihiatrie Jebel.

În dosarul 782/220/2021 având ca obiect “menţinerea/înlocuirea sau încetarea măsurii internării medicale (art.571 NCPP)”, Judecătoria Deta a decis în cazul lui GAŞPAR DANIEL ILIE următoarea soluție:

“Solutia pe scurt: Dispune înlocuirea măsurii de siguranţă provizorie a internării medicale cu măsura de siguranţă provizorie a obligării la tratament medical. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 5 zile de la comunicare .”

Sursa: Glasul.Info

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile