Actualitate

Aproape jumătate din vaccinați, pozitivi la Covid? Infectări și decese în rândul vaccinaților

Datele oferite de Institutul Național de Sănătate Publică(INSP) relevă faptul că 10.8% din totalul persoanelor testate în intervalul 27 decembrie 2020 – 9 mai 2021, au fost persoane vaccinate, iar dintre aceștia, 44.3% au avut un test pozitiv la Covid-19, informează Ziarul Național.

”În perioada 27 decembrie 2020 – 9 mai 2021, un număr de 22.911 persoane (0.6% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 68.3% dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer, 6.3% au fost vaccinate cu Moderna și 25.4% au fost vaccinate cu Astra Zeneca. În aceeași perioadă, la un număr de 414 persoane (1.8% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin) a survenit decesul. Dintre acestea, 336 (81.2%) erau vaccinate cu Pfizer, 44 (10.6%) cu Moderna și 34 (8.2%) cu Astra Zeneca. Totodată, în perioada 27 decembrie 2020 – 9 mai 2021, un număr de 4.363 persoane (0.2% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 94.1% dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer, 3.1% au fost vaccinate cu Moderna și 2.8% cu Astra Zeneca”, se arată în comunicatul INSP.

Confuzia totală s-a observat cel mai bine la „Dineul cu proști”, unde spectatorii, deși vaccinați, au purtat toți mască.

”Astfel de spectacole sunt posibile pentru că și iubitorii de cultură au înțeles că singura soluție este vaccinarea”, spunea Florin Cîțu.

Dacă vaccinul este soluția, atunci de ce persoanele vaccinate mai poartă mască? Totodată, cum este posibil ca persoanele vaccinate să se infecteze din nou cu Covid-19?

„Semn că insistența cu care Guvernul a semănat spaima și panica în rândul populației a avut ceva efect. Amânarea permisiunii pentru cei vaccinați de a sta în birouri fără mască sau pentru cei care stau singuri în birou este o altă dovadă a absurdului promovat de Executiv. Ce se putea întâmpla? Să se infecteze vaccinatul de la vaccinat? Păi și atunci care este protecția vaccinului?”, a comentat Claudia Marcu pentru Național.

Medicul pneumolog Flavia Groșan a relatat pe Facebook cazul unui vaccinat cu ambele doze, care s-a îmbolnăvit de Covid și a venit la tratament. ”Astăzi o fază de groază la cabinet. După ora 17 intră val vârtej în cabinet, disperată, o doamnă cu soțul vaccinat ți recent rapelat. De câteva zile febră. Ca tot omul, merge la un CT. Când colo, ce să vezi? Sticlă mată bazal bilateral. Domnul avea și adenopatii locale. Au început plimbarea între spitale. Au făcut o caterincă zdravănă peste tot pe unde au fost, cum adică, nu ne-ați spus că dacă ne vaccinăm nu mai facem Covid? Și până la mine nu s-au oprit. I-am calmat și, râzând, au ieșit victorioși și plini de speranță. Am pornit lampa UV, am blocat consultațiile 30 de minute și apoi am continuat”, povestește dr. Flavia Groșan.

( Sursa: ActiveNews/ Ziarul Național)

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile