Actualitate, Politic

Arafat a anunțat prelungirea stării de alertă. Discriminări aplicate românilor

Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat luni seară, în urma ședinței de Guvern că se va prelungi starea de alertă pentru încă 30 de zile. Mai mult, acesta recunoaște că România se împarte în două: vaccinați și nevaccinați, act considerat discriminatoriu.

Declarația lui Arafat

”A avut loc şedinţa CNSU, urmată de şedinţa de Guvern pentru aprobarea stării de alertă pentru încă o lună, începând cu data de 13 mai”, a anunţat, Raed Arafat, după sedinţa de Guvern.

Elemente de noutate

Este permisă circulaţia persoanelor în 13 mai 2021, între orele 2-5 dimineaţa pentru Ramadan. Mai mult, este eliminată restricţia legată de domiciliu privind participarea la pelerinaje religioase sau procesiuni
De asemenea, şeful DSU a declarat că este luată în calcul participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca evenimente test sau pilot, pe baza propunerilor MTS şi cu avizul MS.
Acesta s-a mai referit şi la activitatea la cinema, concerte, teatre, cu participarea publicului la o capacitate peste 50%, doar ca evenimente test sau pilot.

Cât mai durează starea de alertă?

Întrebat cât va mai fi prelungită starea de alertă, Raed Arafat a precizat: ”Analiza la CNCCI reunoaşte că situaţia e spre îmbunătăţire, dar să vedem cum merge situaţia luna asta, dacă rămâne stabilă sau creşte numărul cazurilor. Starea de alertă ne permite luarea unor măsuri care sunt însă necesare. Dacă se stabilizează situaţia, se va opri. Nimeni nu are niciun interes să menţină România în starea de alertă nicio zi în plus (…) Depinde cum evoluăm. Nu am zis clar după o lună sau două. Declararea stării de alertă depinde să ajungem la stabilitate şi nu mai avem nevoie de ea”, a mai afirmat Arafat.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile