Actualitate, Politic

AUR s-a făcut de râs la alegerile din Republica Moldova. Scor RUŞINOS!

Moldovenii de peste Prut au fost chemaţi, duminică, la urne pentru a-şi vota reprezentanții în viitorul Parlament de la Chișinău. Lupta în alegeri s-a dat între pro-europeni și pro-ruși.

La capătul unei campanii tensionate, în care lupta anticorupție, sărăcia și amenințările cu dezintegrarea statului au fost leitmotivele dezbaterilor, alegătorii de peste Prut au ales direcția în care va merge Republica Moldova.

AUR a obţinut jumătate de procent

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a obținut doar 0,49% din voturile cetățenilor moldoveni. Aşadar, partidul AUR din România, care a avut candidați și în Republica Moldova, a luat sub 0,5 la sută din voturi.

Președintele PNL Iași și reprezentantul special al al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei transmite că alegerile din Republica Moldova au reprezentat o victoria covârşitoare a rațiunii, toleranței, respectului și demnității împotriva xenofobiei, urii și extremismului promovate de către AUR.

Victoria covârşitoare a Maiei Sandu este și victoria toleranței, respectului și demnității împotriva xenofobiei, urii și extremismului promovate de către AUR, un partid de factură legionară și antisemită, cu discursuri extremiste si populiste.

Mulțumim cetățenilor moldoveni pentru ca nu au dat curs mirajului mincinos al AUR, formațiune care a fost marginalizată în Parlamentul din București, iar acest lucru s-a dovedit a fi și un câștig pentru Republica Moldova”, transmite deputatul, într-un comunicat de presă.

PAS a câştigat alegerile

CEC a anunţat luni finalizarea centralizării proceselor verbale din toate cele 2.150 de secţii de votare deschise atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în străinătate, iar rezultatele preliminare indică victoria PAS cu 52,8% din totalul voturilor valabil exprimate.

Astfel, partidul Maiei Sandu a obţinut 774.754 voturi din totalul celor 1.467.205 valabil exprimate.

 

Sursa: Andrei Ștefan/ national.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile