Actualitate, Politic

Biden ne-a vândut ucrainenilor!

Strategia de securitate națională a României se dovedește pe zi ce trece o umilință cum de mult nu a mai înghițit statul român. Iar un prim semnal concret că pe Biden îl doare undeva de așa-numitul parteneriat strategic cu România a fost decizia de ultimă oră a Administrației Democrate de a nu mai trimite noi trupe în țara noastră.

 

 

Astfel că bugetul pe anul viitor al Pentagonului nu mai include niciun fel de transfer suplimentar de trupe din partea US Army pentru România! Și de parcă această ”păcăleală” nu ar fi fost de ajuns, Administrația Biden le-a mai dat una ”după ceafă” giranților parteneriatului strategic, președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă.

Drone gratis pentru Zelenski, note de plată pentru Iohannis

Astfel că, în aceeași zi în care se anunța că SUA nu are bani de cheltuit cu relocarea trupelor americane din Germania în România, tot de la Pentagon se informa că Ucrainei tocmai ce i-a fost alocată o nouă tranșă de asistență militară, constând în special în radare, miljoace de comunicare securizată și drone militare de ultimă oră! Și uite cum, în ciuda celor 12 miliarde de dolari pompate de generalul Ciucă în achiziția de ”fiare vechi” de la samsarii americani de armament, Armata Română nu dispune nici măcar de cea mai banală bază de drone militare, Ucraina deja are la dispoziție cele mai moderne drone americane! Și încă gratis, tot acest program de dotare al armatei ucrainene cu drone militare făcând parte din strategia de ”asistență militară”! Ce-i drept, și militarilor și politicienilor români li s-au fluturat pe sub nas niște demonstrații cu drone americane, dar fără ca să ni se permită operarea unor astfel de baze militare. Nici măcar pe bani, întrucât sumele de-a dreptul uriașe puse la dispoziție de la bugetul național au fost ”unidirecționate” către achiziția de tancuri, avioane și TAB-uri vechi. În timp ce ucrainenii, care nu sunt nici stat NATO și nici prieten al României, au primit gratis o flotă de drone militare americane față de care Armata Română este pur și simplu îngenungheată…

Sursa: national.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Constantin
Constantin
2 ani în urmă

Hic ! Trebuie sa fim in razboi cu Rusia ca sa primim drone gratis de la americani 😀