Actualitate

Big Brother sub acoperirea COVID:  statul urmărește toate mișcările vaccinaților prin intermediul telefoanelor mobile

Guvernul britanic a urmărit fără mandat milioane de cetățeni pentru a identifica schimbările de comportament după vaccinarea anti-COVID.

Studiul efectuat de guvernul britanic fără știința și acceptul cetățenilor săi, demonstrează încă o dată că vaccinarea este un mare experiment. Nu doar medical, ci și social.

Un raport al comisiei științifice guvernamentale SPI-B (Scientific Pandemic Insights Group on Behaviors) dezvăluie că guvernul de la Londra a urmărit aproximativ 10% dintre telefoanele particulare, în luna februarie, fără permisiune și fără a-i informa pe proprietari.

Documentul, care a fost văzut de reporterii de la Sunday Telegraph, afirmă că cercetătorii de la Oxford au monitorizat pentru SPI-B modificările comportamentale ale britanicilor vaccinați cu ajutorul „CDR, cu observații privind localizarea”.

CDR înseamnă „call data records”, adică „înregistrări ale datelor de apel”.

SPI-B face parte din SAGE, Scientific Advisory Group of Emergencies, Grupul Științific de Consiliere pentru Situații de Urgență.

Urmărind „datele de mobilitate ale telefoanelor portabile pentru 10% din populația britanică”, echipa Universității de la Oxford a stabilit că unui număr de 4.254 de persoane le-a fost inoculat vaccinul anti-coronavirus la acea perioadă.

Cercetătorii i-au urmărit pe oameni prin intermediul a 40 de CDR-uri zilnic și au studiat schimbările comportamentale ale celor vaccinați prin comparație cu săptămâna de dinainte și cu săptămâna de după administrarea vaccinului.

Documentul dezvăluie că grupul guvernamental a „efectuat diverse controale ale robusteții în funcție de vârstă, distanța între domiciliu și punctul de vaccinare”, studiind și „girația (raza de mișcare în ziua vaccinării), timpul (orele de deschidere) și domiciliul (dacă au mersi direct acasă după vaccinare)”.

 

 

Prin monitorizarea comportamentului persoanelor vaccinate în comparație cu un grup de control etalon, cercetătorii au putut stabili că „mobilitatea medie pre-vaccinare a crescut cu 218 metri”.

Silkie Carlo, directorul grupului pentru liberăți civice Big Brother Watch, a comentat în legătură cu raportul guvernamental:

„Nimeni nu se așteaptă ca, atunci când se duce să se vaccineze, să fie urmărit de propriul guvern. Este profund înspăimântător și poate aduce mari prejudicii în privința încrederii publicului în secretul medical.”

Și Silkie Carlo a adăugat: „Între pașapoartele COVID iminente și urmărirea telefonică a vaccinaților, acest guvern transformă Marea Britanie într-un stat Big Brother sub acoperirea COVID. Asta ar trebui să ne trezească pe toți!”

Un purtător de cuvânt guvernamental a luat apărarea programului, afirmând că datele telefoanelor mobile au fost „colectate, curățate și anonimizate” înainte de a fi furnizate cercetătorilor.

„Datele sunt mai degrabă la nivel de releu decât de individ, iar cercetătorilor li s-a acordat accesul în baza unui contract de cercetare cu aprobare etică”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

O sursă din interiorul guvernului a declarat pentru Sunday Telegraph că tipul de supraveghere folosit nu a fost același cu cel de la GPS-uri, utilizate în mod obișnuit de companiile comerciale în scopuri publicitare.

„Aceste date sunt incidentale și generate automat atunci când oamenii își folosesc telefoanele mobile”, a spus sursa.

„Utilizatorilor li se dă o nouă marcă de identificare în fiecare lună pentru a asigura anonimatul, iar singurele date demografice de bază transmise sunt intervalul de vârstă (căruia îi aparține utilizatorul) și sexul asumat.”

Întrebarea care se impune de la sine este una retorică:

Își imaginează cineva că guvernul britanic este singurul din lume care își urmărește cetățenii sub pretextul COVID?

Sursa: ActiveNews

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile