Actualitate

Big Brother-ul de pe străzile României- Şoferii, „pândiţi” de autorităţi

Autorităţile le-au pus gând rău şoferilor care se abat de la Codul Rutier. Au dezvoltat o aplicaţie prin care vor „pândi” metru cu metru comportamentul conducătorilor auto, în trafic.

Potrivit unei legi promulgate joi de președintele Klaus Iohannis, în maximum doi ani sistemul care va integra informații din bazele de date ale autorităilor și care se numește e-SIGUR trebuie să fie implementat.

Cum va funcţiona sistemul?

​Drumurile publice din România vor fi monitorizate printr-un sistem de camere video și senzori, într-un sistem integrat care va putea semnala rapid atât încălcările legislației rutiere de către șoferi, cât și date de trafic și calitate a drumurilor.

Sistemul e-SIGUR procesează automat datele de monitorizare a traficului rutier colectate și datele cuprinse în aceste sisteme informatice pentru a crea semnalări privind posibila încălcare a normelor de circulație pe drumurile publice.

Zeci de camere video şi în Bucureşti

Intrările în Bucureşti vor fi monitorizate video de zeci de camere de supraveghere. Acestea vor fi montate de Primăria Capitalei. Camerele pot să citească numerele de înmatriculare, să măsoare viteza pe care o are mașina, să detecteze dacă șoferul vorbește la telefon în timp ce conduce.

Primele au fost deja instalate pe Bulevardul Iuliu Maniu, dar asemenea dispozitive vor fi funcţionale în perioada următoare în 19 puncte de intrare în Capitală, în principalele intersecţii.

 

Sursa: national.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile