Actualitate

”CCNE regretă că decizia de a vaccina adolescenții a fost luată atât de repede fără a aștepta avizul său”

Comitetul francez de etică(CCNE) NU recomandă adolescenților să se vaccineze.

La o săptămână după ce guvernul francez a anunțat că tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani vor putea primi vaccinurile experimentale COVID, începând cu 15 iunie, Consiliul Consultativ Național de Etică (CCNE) a publicat un răspuns la o întrebare adresată de Ministerul Sănătății cu privire la etica administrării vaccinului minorilor, precizând, într-un comunicat oficial publicat miercuri, că CCNE „regretă” că decizia de a vaccina adolescenții „a fost luată atât de repede” fără a aștepta avizul său, transmite LifeSiteNews.

Avizul de 19 pagini ridică numeroase întrebări cu privire la beneficiile, sau absența acestora, ale „vaccinului” pentru tineri și subliniază, de asemenea, cunoașterea imperfectă atât a bolii împotriva căreia se presupune că vaccinul ar trebui să protejeze, cât și a efectelor sale asupra tinerilor, deoarece faza III de testare a vaccinurilor experimentale este incompletă, în special în privința adolescenților.

De asemenea, raportul afirmă că, deși este necesar consimțământul părinților pentru ca minorii să primească vaccinul, adolescenții ar trebui să primească informații adecvate despre beneficii și riscuri într-o formă adaptată la capacitatea lor de înțelegere. De asemenea, raportul a avertizat că restricțiile COVID și teama de noi închideri ar putea „exercita presiuni” asupra lor pentru a accepta vaccinarea.

În mod ironic, președintele CCNE, Jean-François Delfraissy, care a fost numit din nou în această funcție în aprilie anul trecut, este, de asemenea, șeful așa-numitului „Consiliu Științific” care a condus campania împotriva SARS-CoV-2, inclusiv închiderile, mandatele de obligativitate a măștii și politica de vaccinare. Cu siguranță, el a decis să își rezerve poziția cu privire la această chestiune particulară în cadrul Consiliului Consultativ de Etică din cauza rolului său în alegerile publice, inclusiv în ceea ce privește vaccinarea tinerilor. Oricum ar fi, el se află acum într-o situație în care contrazice în mod oficial sfatul Consiliului de etică pe care îl prezidează.

Potrivit raportului CCNE, este necesar să se țină cont de faptul că foarte puțini tineri mor efectiv din cauza COVID-19. Riscul există doar la copiii de peste 10 ani, iar atunci, în rarele cazuri în care s-a produs, de obicei este prezentă cel puțin o afecțiune gravă de bază. Există un beneficiu personal „foarte limitat” asociat cu vaccinarea împotriva coronavirusului pentru adolescenți, se precizează în raport.
În continuare, CCNE descrie multiplele efecte negative ale restricțiilor COVID, care au afectat în special tinerii și adolescenții. Acesta adaugă că efectele psihologice negative sunt de durată și probabil că nu vor dispărea odată cu pandemia. „Copiii sunt membri vulnerabili ai societății care vor avea, probabil, noi forme de post-COVID”, avertizează raportul. Deja, „anxietatea, gândurile sinucigașe, depresia și tulburările de somn” au fost mai mari în timpul lunilor lungi în care adolescenții au urmărit cursurile de acasă pe ecranul calculatorului. Raportul adaugă că mascarea și distanțarea socială nu sunt firești pentru copii și adolescenți, și afirmă:
„Repercusiunile dăunătoare asupra populației pediatrice ale tuturor măsurilor luate trebuie să declanșeze o reflecție asupra prezervării sănătății globale care nu se poate limita la imperativul de necontaminare, mai ales că această populație specifică reprezintă rezerva de energie, angajament și inițiativă pentru viitorul comun.”

 

Sursa: LifeSiteNews/ActiveNews

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile