Actualitate, Economic, Externe

Gata cu pandemia de Covid-19, gata şi cu averile

Cei mai bogaţi oameni din lume au început, pe bandă rulantă, să rămână fără miliarde, după ce pandemia de Covid-19 şi-a piedut din „strălucirea” pe care a avut-o timp de 2 ani.

În total, cei mai avuţi 500 de oameni din lume au pierdut 1.400 de miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2022, un declin amețitor care marchează cea mai abruptă scădere de șase luni înregistrată vreodată.

Elon Musk şi Jeff Bezos, cei mai „loviţi”

Bogătanii din fruntea clasamentului au înregistrat şi cele mai mari pierderi. Averea lui Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, a scăzut în prima jumătate a anului cu aproape 62 de miliarde de dolari.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și-a văzut averea prăbușindu-se cu aproximativ 63 de miliarde de dolari. Averea netă a lui Mark Zuckerberg de la Facebook a fost redusă la mai mult de jumătate.

Este o abatere bruscă de la cei doi ani precedenți, când averile ultrabogaților au crescut pe măsură ce guvernele și băncile centrale au declanșat măsuri de sprijin fără precedent în urma pandemiei Covid-19, stimulând valoarea a orice, de la companiile de tehnologie la criptomonede.

Warren Buffett îşi vrea averea cheltuită rapid

Warren Buffett, în vârstă de 92 de ani, ar putea plănui să redirecţioneze zeci de miliarde de dolari către organizaţia de caritate pentru drepturile la avort, chiar dacă banii au fost alocaţi iniţial pentru fundaţia filantropică condusă de bunul său prieten Bill Gates.

Cunoscutul filantrop a cerut ca întreaga sa avere să fie cheltuită în maximum 10 ani de la moartea sa. Din participaţia de aproximativ 90 de miliarde de dolari pe care Buffet o are la Berkshire Hathaway, 56 de miliarde vor merge către Fundaţia Bill şi Melinda Gates, iar 17,4 miliarde către patru organizaţii caritabile de familie.

 

Sursa: Ziarul National

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile