Actualitate, Externe

Cîțu spune că PSD și AUR fac coaliție

Premierul Florin Cîțu spune că PSD și AUR fac coaliție în Parlamentul României și că social democrații au cerut ajutorul Alianței pentru Unirea Românilor pentru a susține o moțiune de cenzură la adresa Guvernului, anunțată de principalul partid de opoziție pentru 14 iunie.

„PSD am văzut că lucrează cu AUR, era momentul să arate care sunt partenerii. AUR şi PSD fac coaliţie, în sfârşit, în Parlamentul României, deci PSD arată că este lângă AUR în Parlamentul României, lângă fracţiunea AUR, deşi până acum au spus că n-au nimic în comun. Se pare că au multe în comun şi l-am auzit chiar pe preşedintele PSD cerând ajutorul AUR. Vă daţi seama, cere PSD ajutorul AUR pentru o moţiune de cenzură. Aici s-a ajuns”, a spus Florin Cîţu la B1 TV.

Declarația vine după ce președintele PSD, Marcel Ciolalcu, a anunțat că social democrații vor depune o moţiune de cenzură în 14 iunie, din cauza a ceea ce ei au numit „eşecul” PNRR.

„Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului, la finalul ședinței în care premierul a venit să prezinte PNRR.

Ulterior, Ciolacu a spus că va trimite textul moțiunii și parlamentarilor AUR pentru ca aceștia să facă „adăugiri”.

„O să începem să lucrăm la text, o să trimitem textul şi la parlamentarii neafiliaţi, este şi grupul AUR în Parlament şi o să trimitem textul, poate au şi dânşii adăugiri la text, pentru că au anunţat deja că vor vota o eventuală moţiune de cenzură depusă în Parlament”, a spus Ciolacu.

Sursa: Digi24

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile