Actualitate, Politic

Coaliție Covid – Dan Barna: „Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii” (+video)

Vicepremierul Dan Barna spune că în coaliție s-a discutat varianta condiționării accesului la servicii neesențiale, cum ar fi mersul la mall, de vaccinare. De asemenea, pentru oamenii din mediul rural, s-a vorbit de acordarea de vouchere, stimulente, bonuri.

„Am discutat chiar în ședința de coaliție acest subiect, e clar că trebuie să venim cu măsuri de a continua să încurajăm și să susținem campania de vaccinare. Probabil valul patru va avea efect, sunt două tipuri de măsuri: de încurajare a vaccinării, dar și pentru cadre medicale, pentru accesul la servicii neesențiale, să fie condiționată de vaccinare. Mersul la mall, de pildă, să fie condiționat de vaccinare.

Dacă nu reușim să creștem procentul de vaccinare, vom avea cu toții probleme. Gândim toate variantele să convingem oamenii din mediul rural să mergem să se vaccineze. Se discută diverse variante de vouchere, stimulente, bonuri, tichete, nu bani direct. S-a discutat și posibilitatea unei loterii în utilaje agricole. Vaccinarea e singura soluție, nu avem altă șansă. Sper să fie cât mai ușoară această creștere a cifrelor„, susține Dan Barna, potrivit G4Media.

Sursa: Cetateanul.net 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile