Actualitate, Externe

Compania Lufthansa renunță la formula „Doamnelor și domnilor, bine ați venit la bord”

Lufthansa a anunțat că renunță la această formulă de adresare. În viitor, comunicarea echipajului cu pasagerii „va fi sensibilă la identitatea de gen”, au anunțat reprezentanții companiei aeriene germane, informează Bild.
Citeşte întreaga ştire: Compania Lufthansa renunță la formula „Doamnelor și domnilor, bine ați venit la bord”. Care este motivul?

Un purtător de cuvânt al companiei explicat că vor exista alte formule de adresare, precum „Dragi oaspeți, bine ați venit la bord” sau, în funcție de ora la care este panificat zborul, „Bună dimineața, bun venit la bord”.

„Căpitanul va fi cel care decide care abordare este cea potrivită”, a transmis compania condusă de Carsten Spohr, sensibilă la identitatea de gen, fără să precizeze când va intra în uz noua formulă de bun venit la bord. Toate companiile aeriene partenere, printre care Eurowings, Swiss, Austrian și Brussels Airlines, vor adopta decizia.

Începând din 1 ianuarie 2019, Germania a adoptat a treia identitate de gen, după ce un text de lege a fost inițiat în 2018 și supus aprobării Camerei Deputaților. Astfel, persoanele care nu se încadrează în definiţia biologică de femeie sau de bărbat, pot alege categoria „divers” în documentele oficiale. Persoanele intersexuale sunt născute cu caracteristici atât masculine, cât şi feminine, care pot apărea la naştere sau mai târziu în viaţă.

Sursa: Mediafax 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile