Actualitate, Economic

Conturile bancare sunt fraudate. Securitatea informatică atenționează cu privire la care bănci sunt vizate

Un avertisment al securității informatice reprezentată de Bitdefender anunță că românii care au cont și card la anumite bănci sunt în pericol să rămână fără bani. Astfel, aceștia pot fi fraudați de o nouă campanie de e-mailuri care a început să fraudeze conturile bancare ale utilizatorilor.

Băncile vizate

Astfel, hackerii trimit un e-mail în numele Băncii Transilvania, BCR, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank, în speranța că vor convinge utilizatorul să acceseze link-uri malițioase sau să descarce fișiere infectate.

Metoda schimbării datelor

Aceștia scriu cu mare atenție mesajele și îndeamnă clienții băncilor să își reînnoiască datele personale, descărcarea extraselor de cont, confirmarea tranzacțiilor sau deblocarea unui cont suspendat.

În unele mesaje trimise, apar link-uri care duc către un site. În momentul în care victima accesează acel link și își introduce datele personale, acestea sunt colectate de către atacatori, care urmează a le folosi în scopuri ilicite.

Metoda încărcării de fișiere

Hackerii apelează la metoda care constă în încărcarea ce fișiere malițioase în e-mail. Odată accesate, acestea infectează dispozitivul victimei, care poate urmări ulterior traficul de date, ori sustragerea parolelor folosindu-le apoi pentru a accesa diferite conturi ale victimei atacate. Specialiștii atrag atenția că atacatorii folosesc logo-urile dar și culorile companiilor, iar scrisul este unul concis.

Recomandarea specialiștilor

“Evitaţi să accesaţi fişiere executabile sau link-uri venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu aşteptaţi vreun mesaj. Folosiţi o soluţie de securitate performantă capabilă să depisteze ameninţări informatice şi să blocheze instalarea acestora pe dispozitive. Folosiţi calculatorul de serviciu doar în scop profesional şi nu accesaţi de pe acesta aplicaţii sau programe în interes personal”, au transmis specialiștii.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile