Actualitate, Politic

COVID panama: DNA confirmă că există o anchetă în curs pentru numărul imens de vaccinuri comandat de Guvernul Cîțu de la Pfizer prin Ursula von der Leyen – Vorbim de 800 de milioane de euro

DNA confirmă că există o anchetă în curs pentru numărul imens de vaccinuri comandat de Guvernul Cîțu de la Pfizer prin Ursula von der Leyen. Marcel Ciolacu: Vorbim de 800 de milioane de euro. DNA a spus că sunt 82 de dosare în curs. Le așteptăm!

 

 

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că nu a făcut presiuni asupra Direcției Naționale Anticorupție pentru a investiga achizițiile făcute de statul român în pandemie, dar se bucură că DNA a anunțat că o astfel de investigație este în curs.

El a făcut aceste declarații în exclusivitate la România TV după ce DNA a emis un comunicat în care recunoaștea că există o anchetă în curs dar nu vrea ca instituția să fie atrasă în jocuri politice.

Precizăm că DNA a deschis în septembrie 2021 și în prezent desfășoară o investigație penală, ca urmare a sesizării din oficiu, privind modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID-19, de la declanșarea pandemiei până în prezent. (detalii în comunicat https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10541).

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare cu respectarea normelor privind buna desfășurare a anchetei penale.”, a confirmat DNA în Comunicatul de azi.

Acuzația din dosarul DNA este de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Investigația a fost anunțată în septembrie anul trecut.

Marcel Ciolacu a declarat la RTV, pe această temă: „Eu nu am cerut DNA sa investigheze, dar ma bucur ca exista o ancheta. Totusi vorbim de 800 de milioane de euro, aproape cat costa voucherele din programul social. Ce-i trist este ca domnul Rafila, in primele 43 de zile, a vandut 7 milioane de doze. Ei au vandut 1 milion si ceva, in valoare de 17 milioane. Deci lor incepusera sa le expire dozele, vindeau altele ca sa scape de ele, dar comandau in continuare.

Tinta de vaccinare era 15 milioane de romani si ai cumparat 60 de milioane de doze. Ai vazut ca ai avut o campanie de vaccinare dezastruoasa. Cum a facut doamna ministru memorandumul ala, de cate ori sa ne vaccinam, de cate 7 ori? (Corect, la 120.000.000 de doze de vaccin pentru cei 8 milioane de români care s-ar fi vaccinat, calculul arată 15 doze de căciulă – Nota red.)

Domnul Citu era premier, domnul Barna era vicepremier, deci asta e lantul.

Vrem si noi sa stim, e din prostie, cineva nu a facut un calcul logic si a crezut ca un roman se vaccineaza de opt ori? Nu ma provocati mai mult, ca suntem in Saptamana Mare. Va aduceti aminte de izolete, de masti. Domnul Arafat nu este prietenul meu, lucrurile astea trebuie aflate. DNA a spus ca sunt 82 de dosare in curs. Le asteptam. Dupa aia a venit episodul testelor pentru elevi.

De ce sa acuzam oameni aiurea? Sa intre institutiile statului ca sa aflam ce s-a intamplat si care e suma exacta. Dar sa ai impertinenta sa il acuzi pe Rafila… Omul si-a dat seama de la inceput de ce a gasit acolo si a facut cat a putut, a vandut in valoare de 43 de milioane de euro.”, a mai spus Ciolacu.

 

Sursa: Alesandru Anghel / ActiveNews 

guest
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Sursa: informatialibera.ro […]

trackback

[…] DNA confirmă că există o anchetă în curs pentru numărul imens de vaccinuri comandat de Guvernul Cîțu de la Pfizer prin Ursula von der Leyen – Vorbim de 800 de milioane de euro! […]