Actualitate, Externe

Decesele a doi bărbați vaccinați cu Moderna, investigate în Japonia

Japonia investighează decesele a doi bărbaţi care au primit vaccinuri anti-COVID-19 de la Moderna, provenite din loturile a căror utilizare a fost suspendată în urma semnalării unei contaminări, a anunţat sâmbătă Ministerul nipon al Sănătăţii, citat de AFP.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 30 şi 38 de ani, au decedat în luna august după ce au primit a doua doză de vaccin Moderna, provenit de la unul dintre cele trei loturi a căror utilizare a fost suspendată joi de guvern, notează Ministerul într-un comunicat.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, cauza decesului face obiectul unei anchete, însă „legătura între cauza şi efectul vaccinării rămâne până în prezent necunoscută”.

Cei doi bărbaţi, care au făcut febră după ce au fost vaccinaţi, nu aveau probleme de sănătate sau antecedente de alergie, a precizat Ministerul.

Japonia a anunţat joi suspendarea de la utilizare a 1,63 de milioane doze de vaccin anti-COVID-19 ale companiei americane Moderna, semnalând prezenţa unor impurităţi în unele fiole ale produsului, potrivit Agerpres.

Dozele au fost trimise la peste 800 de centre de vaccinare din întreaga ţară.

Compania Takeda, care importă şi distribuie în arhipelag vaccinul grupului american, a declarat că „a primit sesizări de la mai multe centre de vaccinare, potrivit cărora au fost descoperiţi corpi străini”, în fiolele deschise.

Aproximativ 44% din populaţia niponă a fost complet vaccinată anti-COVID-19, în condiţiile în care ţara se confruntă cu o creştere record a contagierilor asociate variantei Delta, mai contagioasă.

 

Sursa:Sanatatea. TV 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile