Actualitate, Externe

Deranjați de intrebările ziariștilor, membrii camarilei deputatului Alexandru Popa (PNL) au agresat fizic un jurnalist de la ziarul Info Brăila (+video)

Un jurnalist al publicației Info Brăila a fost pălmuit vineri de un membru de partid la conferința de presă a filialei locale a PNL.

 Deranjați de întrebările ziariștilor de la Info Brăila, membrii camarilei deputatului Alexandru Popa au agresat fizic un jurnalist de la ziarul Info Brăila. După ce, în mai multe rânduri, deputatul Popa s-a arătat deranjat de întrebările privind sinecurile pe care le oferă apropiaților săi, unul dintre aceștia, fostul consilier Nechita Ovidiu, afacerist cunoscut în Brăila, inclusiv cu vânzarea de măști de protecție pentru copii, l-a înjurat pe ziaristul Cătălin Iordache. Când i s-a cerut socoteală pentru comportamentul suburban, Nechita l-a lovit pe Iordache, moment în care au intervenit mai multi ziariști și un membru PNL pentru a-l potoli.

La fața locului a sosit și Poliția, sesizată la numărul unic de urgență 112. Agenții au întocmit proces verbal pentru cele întâmplate, l-au căutat în sediul PNL pe Nechita, dar nu au reușit să-l mai găsească, însă l-au identificat ca agresor. Ziarul Info Brăila și jurnalistul Cătălin Iordache se vor constitui parte vătămată, jurnalistul semnând actele premergătoare plângerii penale pentru lovire și alte violențe.

„După 30 de ani de meserie, nu te sperii de o înjurătură, dar să fii lovit brutal peste față, într-o conferință de presă, nu arată altceva decât că între PNL și Belarus, în privința comportamentului față de jurnaliști, există doar semnul egal. Știe că mama mea este bolnavă și m-a înjurat într-un mod indescriptibil față de ea. Când i-am spus că noi filmăm și ambiental, a luat foc. A negat și mi-a zis că el este în stare să se jure că nu a spus. I-am spus să o facă, dar am primit lovituri peste față”, a spus Cătălin Iordache, citat de InfoBrăila.ro.

În filmare nu se vede decât cum jurnalistul îi cere în mod insistent fostului consilier PNL să se jure că n-a rostit acea sudalmă, Nechita neagă și dă să plece, dar cedează nervos și îi aplică lui Iordache o palmă peste față. Ulterior, jurnalistul a acuzat o stare de amețeală și dureri de maxilar. Pe pagina lui de Facebook, unde se autodescrie ca „mogul la Info Brăila”, el a scris vineri „Am fost bătut la conferința de presă a PNL Brăila”, iar comentariile colegilor și cunoscuților au alternat de la reacții de consternare și revoltă până la urări de „La mulți ani!”. Coincidența face că pe 4 iunie era chiar ziua de naștere a ziaristului.

Reamintim că liberalii din Brăila l-au desemnat pe Alexandru Popa cap de listă pentru Camera Deputaților. El este este fiul primarului liberal din comuna Cireșu și a fost implicat în mai multe scandaluri cu bătăi în diverse localități din județ.

 

 

 

Sursa: ActiveNews

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile