Actualitate

Din ce în ce mai puțini oameni din România solicită vaccinul experimental covid19:  guvernul a trebuit să comande mai puține vaccinuri deoarece garanția lor în depozite expiră

România a scăzut semnificativ  cererea de doze de vaccin anti-COVID de la furnizori, pe fondul interesului diminuat al populație pentru imunizare

Interesul scăzut al românilor pentru imuzarea anti-Covid este confirmat din ce în ce mai mult și de autorități.

Astfel, potrivit secretarul de stat Andrei Baciu, Rom ânia cerut furnizorilor să trimită în luna iunie doar 2,6 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID, respectiv cu 4,5 milioane de doze mai puține decât trebuia să primească, deoarece exista riscul ca dozele să expire, și asta din cauza interesului scăzut al populației privind vaccinarea.

Astfel, deși ar fi trebuit să primească 4 milioane de doze de la Pfizer în luna iunie, România a cerut să îi fie livrate doar 1 milion. De asemenea, de la Moderna vor sosi 128 de mii de doze în loc de 835 de mii, iar de la AstraZeneca vor veni 167 de mii de doze, potrivit G4Media.ro.

De la Johnson&Johnson nu s-a cerut reducerea numărului de doze livrate, întrucât acest vaccin poate fi păstrat pentru 2 ani.

În total, România trebuia să primească în luna iunie 7.103.000 de doze și va primi doar 2.635.000.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile