Actualitate

Doi orădeni reprezintă România la Campionatul Mondial pentru Gărzi de Corp din Ucraina

Orădenii Claudiu și Lorand fac parte din echipa de 5 (4+1), participanți care vor concura la Campionatul Mondial pentru Gărzi de Corp din Ucraina.- scrie portalul bihon.ro.

Competiția, aflată la cea de-a XI-a ediție se va desfășura în perioada 16-20 iulie, la Cherkasy (Ucraina).

Delegația română este formată din 5 sportivi, dintre care doi sunt din Oradea. Este vorba despre Claudiu Timar, respectiv Lorand Vereș.

Ceilalți trei sportivi care fac parte din delegația română sunt Țura Daniel (Baia Mare), Mihai Adrian (Sibiu) și Ciprian Cotirlea (Sibiu).

Claudiu se ocupă cu despăgubiri în cazul accidentelor rutiere, dar în timpul liber practică sport, kickbox, rugby și altele. Este motociclist, scafandru profesionist și parașutist.

„Pentru mine, participarea la acest concurs e o încununare a eforturilor depuse ca și antrenamente, dar și ca și pregătire. Este un lucru care îmi place. Compania este selectă, toți participanții au un trecut militar sau un trecut sportiv. Îmi face o deosebită onoare să reprezint atât țara cât și orașul meu natal, dat fiind faptul că suntem doi participanți din Oradea. De asemenea, în echipă vor mai fi încă trei membri, unul dintre ei din Baia Mare , antrenor de kempo cu rezultate foarte bune și cu loturi sportive antrenate și cu diverse concursuri câștigate”, a declarat Claudiu pentru Bihon.ro.

În cadrul competiției se vor desfășura 6 probe, care vor testa viteza, dexteritatea, atenția și reacția participanților.

Proba 1. Conducerea unui autoturism în condiții extreme.

Proba 2. Demonstrarea tacticii de escortare.

Proba 3. Demonstrarea procedeelor de luptă corp la corp.

Proba 4. Trageri în poligon.

Proba 5. Acordarea primului ajutor medical cu evacuarea persoanei protejate din zona cu risc.

Proba 6. Depistarea explozibililor din automobil.

„Concursul este foarte complex și probele sunt grele și este nevoie de muncă în echipă. Participanții pot să-și testeze limitele din multe puncte de vedere, viteză, dexteritate, atenție, dat fiind faptul că sunt multe probe de tragere, de condus și altele”, a mai spus Claudiu.

Sursa: bihon.ro 
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile