Actualitate

Franța se pregătește de război civil? Scrisoare semnată de militari și susținută de oameni

Mai mulți militari francezi au conceput o scrisoare deschisă pe care 75.000 de persoane o susțin. Aceasta avertizează în privința riscului de război civil din Franța. Mai mult, acum câteva luni o scrisoare asemănătoare a fost concepută, dar de mai puțini militari.

În urma redactării primei hârtii, guvernul francez a condamnat acest mesaj. Ministrul responsabil cu forțele armate, Florence Parly, a spus la acea vreme că autorii vor fi pedepsiți pentru că au încălcat o lege care interzice membrilor armatei să-și exprime opinii în public cu privire la religie și politică.

Textele a fost publicate în revista de extremă dreapta „Valeurs Actuelles”. Militarii semnatari sunt tineri și au participat la misiuni în Afganistan, Mali și Republica Centrafricană sau au participat la operațiuni interne antiteroriste. Militarii spun că mulți colegi ai lor au murit în astfel de misiuni.
„Ei și-au dat viața pentru a distruge islamismul căruia voi îi acordați concesii pe pământul nostru”, au scris autorii.

„Dacă va izbucni un război civil, armata va menține ordinea pe propriul nostru pământ. Nimeni nu poate dori o situație atât de îngrozitoare– nici bătrânii noștri, nici noi – dar da, războiul civil se pregătește în Franța și știți asta foarte bine”.

Franța a propus recent un proiect de lege controversat pentru a gestiona ceea ce președintele Emmanuel Macron a descris drept „separatism islamist”.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile