Actualitate, Opinii

Gheorghe Piperea: Batjocura continuă

Unu – numărul persoanelor depistate pozitiv la testele pi_si_ar a ajuns la 103 și, cu toate acestea, starea de alertă nu se ridică, probabil în așteptarea mult – doritului val IV.

Din 150 de decese declarate azi, 130 sunt din perioade anterioare, doar 20 fiind „la zi” – asta ca să dea bine la starea de panică necesară continuării experimentului cu poțiunea magică vândută ca ser anti – nuștimiîncăce.

Nu îmi dau seama cum sună asta în statisticile omese – păcăleală de doi bani, lipsă de loialitate față de obligațiile internaționale asumate de România în domeniul sănătații globale (nu uitați că avem un turneu de fotbal în curând, cu 4 meciuri „organizate” în România), gest sinucigaș din punct de vedere economic…

 

 

Doi – încă o dată, UE a respins planul imbecil și periculos de iresponsabil de redresare și reziliență depus de Ghinea și scris după dictarea consultanților străini sau a multinaționalelor (care nu dau doi bani pe „competențele” guvernului Cîțu, de altfel). PNRR va fi reanalizat în toamnă. Până atunci, „negocierea la sânge” cu care se lăuda președintele Iohannis (care a înțeles că ia de la UE 79 de miliarde de euro, dar pe parcurs aceste expectații s-au redus la 39 de miliarde, după care totul s-a amânat, pentru că guvernul Cîțu, ca un student foarte, foarte slab, a picat de 3 ori examenul …) mai așteaptă.

Între timp, Cîțu continuă să se împrumute la bănci cu dobânzi de vreo 20 de ori mai mari decât cele aplicabile Greciei și Bulgariei (cu Franța, Spania și Italia nu e cazul să ne comparăm – în acele cazuri, dobânzile sunt apropiate de zero sau chiar negative), băncile utilizând pentru aceste împrumuturi finanțări de la BNR (deci, banca „noastră” centrală dă băncilor comerciale bani pentru ca acestea să împrumute statul, cu dobânzi de trei – patru ori mai mari decât cele pe care zisele băncile comerciale le achită băncii „naționale” a României pentru zisa finanțare) sau depozite de la populației și firme (ecartul de dobândă este de 1 la 7 …). Bănci comerciale care nici nu creditează economia (de ce ar face-o, când riscul asociat creditării statului este zero?), nici nu prea plătesc taxe și împozite în România, pentru că … optimizare fiscală…

Și, cu toate astea, guvernul Câțu, corigentul guvern Cîțu, adolescentul care se preocupă mai degrabă de iarbă și prafuri și tatuaje decât de muncă și de strădania de a învăța povețele profesorului de fizică, fost inspector școlar, actualul președinte nemerituos al României, dl. Iohannis, nu demisionează și nici nu este demis.

Așadar, relax dude.

Just calm down and take a smoke.

Or a shut. Or a line.

 

Gherorghe Piperea/ Facebook

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile