Cultural, Eveniment

GRAMMY/ Beyonce a făcut istorie. Premiile vedetelor în SUA

Premiile Grammy au avut loc în cursul serii de duminică, 14 martie. În cadrul acestora, Beyonce a scris istorie, stabilind un nou record. Nici Taylor Swift nu e mai prejos. Aceasta a câștigat pentru a treia oară premiul „albumul anului”.

Premiile acordate

Beyonce a luat în cursul nopții trecute cel de al 28-lea premiu. Astfel, a devenit cea mai premiată femeie din istoria premiilor, depăşind-o pe cântăreaţa bluegrass Alison Krauss, relatează BBC.

Taylor Swift a devenit  prima femeie care a câştigat premiul „albumul anului” de trei ori. Vedeta a fost răsplătită pentru albumul său Folklore, după ce a mai câştigat în 2010 şi în 2016. În această situație se mai află doar Frank Sinatra, Paul Simon şi Stevie Wonder.

Billie Eilish a câștigat Record of the year cu Everything I Wanted, Song of the year este H.E.R. – I Can’t Breathe, iar Best new artist este Megan Thee Stallion

Alţi câştigători au fost Dua Lipa, cel mai bun album vocal pop, şi Lady Gaga şi Ariana Grande, care au devenit primul duet feminin care a câştigat cea mai bună colaborare pop pentru Rain On Me.

Spectacol și emoție

Spectacolul a început cu Harry Styles, Billie Eilish şi Haim. Styles a început cu single-ul său de succes Watermelon Sugar, iar Billie Eilish, care a dominat ceremonia de anul trecut, a urmat cu balada Everything I Wanted; Haim a cântat The Steps de pe albumul Women In Music Pt III, nominalizat la categoria albumul anului.

Grammy 2021

Pentru prima dată în istoria sa de 63 de ani, Gala premiilor Grammy 2021 a fost fără public din cauza COVID-19. Ceremonia a fost una combinată din clipuri preînregistrate şi transmisii live de pe mai multe scene. Aceasta a fost transmisă pe Grammy.com.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile