Actualitate, Economic, Politic

În plină criză energetică, PNL vrea să vândă companiile de stat. Hidroelectrica, marele tun pregătit de liberali!

Coaliţia de Guvernare este zguduită de un nou scandal, de data aceasta legat de companiile de stat din Energie. Liberalii încearcă din nou să vândă acțiunile deținute de stat.

PSD nu este de acord nici acum ca statul să-şi vândă acţiunile. De cealaltă parte, liberalii spun că prin vânzarea acţiunilor, companiile ar putea face rost de bani pentru retehnologizare. Printre companiile pe care PNL le are în vizor se numără Hidroelectrica, una dintre cele mai valoroase companii din România, şi Complexul Energetic Oltenia, potrivit Antena 3.

Hidroelectrica, cea mai profitabilă companie a statului

Hidroelectrica este unul din cei mai mari producători de energie din România şi totodată cea mai profitabilă companie a statului în acest moment. Compania este controlată majoritar de Ministerul Energiei.

Statul a anunţat încă din urmă cu acum câţiva ani că are de gând să o privatizeze, să o scoată la bursă şi pentru care compania trebuie să îndeplinească nişte condiţii. Una dintre acestea este ca această companie să înregistreze profit câţiva ani la rând înainte de a fi listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), condiţie pe care o îndeplinește.

Hidroelectrica a realizat în primul semestru al anului trecut un profit net de 1,687 miliarde lei, de două ori mai mare faţă de rezultatul net din primul semestru din 2020, de 805,5 milioane lei. Cifra de afaceri a crescut cu 77,9% în primele şase luni din 2021, la 3,2 miliarde lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020.

 

Sursa: national.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile