Actualitate, Externe, Politic

Incitare la genocid: Lech Walesa cere dezmembrarea Rusiei: ”Trebuie redusă la 50 de milioane de oameni”- Ruşii spumegă și îl acuză de incitare la genocid

Lech Walesa laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1983 a sugerat ca Occidentul să sprijine o răscoală a popoarelor care au fost „anexate” de Rusia. Sistemul politic din Rusia trebuie schimbat, susţine acesta.  Declaraţia că populaţia Rusiei trebuie redusă la 50 de milioane de locuitori a creat isterie pe rețelele de socializare printre ruşi care au scos din context afirmaţiile fostului preşedinte polonez şi l-au acuzat de incitare la genocid.

„Chiar dacă Ucraina va câștiga acum acest război, peste cinci ani vom avea același lucru, peste zece ani vom vedea ridicându-se un alt Putin”, a avertizat Walesa. Pentru a evita acest scenariu, el spune că „trebuie să forțăm azi schimbarea sistemului politic sau să organizăm o revoltă a popoarelor” din Rusia.

Dacă nu va exista o schimbare completă a regimului politic la Moscova, securitatea mondială va putea fi asigurată doar prin dezmembrarea Rusiei de astăzi, pe care Lech Walesa o consideră imperială: „Sunt 60 de popoare care au fost anexate ca ucrainenii de astăzi. Ar fi necesară o revoltă a acestor popoare care au fost anexate de Rusia (…). Fie schimbăm sistemul politic al Rusiei, fie o readucem la o populație de mai puțin de 50 de milioane”.

Federația Rusă are în prezent 144 de milioane de locuitori. Este împărțită în 88 de subiecte federale, din care 21 sunt republici.

 

Sursa: Observator

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile