Actualitate, Externe, Politic

Întreruperea livrărilor de gaze din Rusia a determinat Germania să-și utilizeze rezervele 

Gigantul energetic german Uniper a fost nevoit să-și utilizeze rezervele înainte de sezonul de iarnă, după ce Gazprom din Rusia a oprit livrările de gaze naturale către țară.

Nevoia de utilizare a rezervelor

Potrivit unui raport al Financial Times, compania cu sediul la Düsseldorf, care este cel mai mare cumpărător de gaz rusesc din Europa, a declarat că, de la începutul acestei săptămâni, preia gaz din unitățile de stocare pe fondul scăderii livrărilor.

Compania a trebuit să se bazeze pe proviziile de iarnă pentru a-și îndeplini obligațiile contractuale față de clienții săi, conform raportului, deoarece nu a primit nicio aprovizionare prin conducta Nord Stream 1, care este în curs de întreținere până pe 21 iulie.

Germania a fost deja forțată să accepte doar aproximativ 40% din livrările de gaze așteptate din Rusia, ceea ce a înrăutățit criza energetică a țării. „Această dezvoltare îngreunează atingerea nivelurilor de stocare necesare pentru iarnă și reduce rezervele disponibile în cazul unei situații de deficit de gaz”, a declarat agenția Federal Network din Germania, potrivit Business Insider.

Germania intenționează să reumple instalațiile de stocare a gazelor până la 90% până în noiembrie, deși aprovizionarea se ridică acum la aproximativ 64,5%. Aceste lipsuri s-ar putea răspândi și ar putea afecta alte națiuni europene, inclusiv Franța, Austria, Danemarca, Elveția și Republica Cehă.

Planul de salvare

Miercuri, compania rusă Gazprom a sugerat o întârziere în reluarea livrărilor de gaz către Germania pe baza unui avertisment de siguranță și a unor probleme de întreținere. Totuși, analiștii Goldman Sachs au prognozat săptămâna trecută că, dacă reparațiile vor aduce Nord Stream 1 din nou online, exporturile de gaze vor rămâne scăzute prin conductă.

Sursa: EVZ

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x
()
x