Actualitate

Israel devine laborator global de testare a vaccinului COVID-19?!

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a numit Israelul drept „laborator global” pentru a testa eficacitatea vaccinărilor împotriva coronavirusului Covid-19 în lupta împotriva epidemiei.

Într-un interviu acordat companiei de televiziune americane NBC din 26 februarie, acesta a făcut o declaraţie halucinantă: „Avem multe de aflat și de explorat în continuare, în această privință, Israelul s-a transformat într-un fel de laborator global”, a explicat telespectatorilor americani Albert Bourla.

Reamintim că Israel și Pfizer au semnat un acord privind transferul de date statistice privind vaccinarea către companie pentru cercetări medicale suplimentare.

În același timp, Israel intenționează să utilizeze în viitor şi vaccinul Moderna. În martie, Israelul va primi încă un milion de doze de vaccin Pfizer și alte câteva sute de mii de doze de vaccin Moderna.

Cine este Albert Bourla? 

Bourla, în vârstă de 59 de ani, a preluat compania la începutul anului 2019. Născut în Salonic, într-o familie de evrei, s-a mutat din Grecia în Statele Unite la 34 de ani și și-a început cariera în industria farmaceutică. Acum trebuie să se mute constant pentru a lucra în 4 țări. Strămoșii lui Burla s-au mutat în Grecia din Spania în urmă cu 600 de ani, părinții lui sunt unii din puținii evrei care au supraviețuit războiului.

Burla a studiat medicină veterinară, şi a susținut disertația de doctorat în biotehnologie reproductivă la Universitatea Aristotel din Salonic. În 2019, revista americană Institutional Investor l-a plasat pe primul loc în clasamentul directorilor executivi ai companiilor farmaceutice din SUA. Este membrul comitetului care îşi desfăşoară activitatea în numele New York-ului, face parte din consiliul de administrație al companiei și al Fundației Pfizer și face parte din Consiliul pentru Afaceri Internaționale al SUA.

 

Sursa: Rain.TV

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile