Externe

ISRAEL/ Raport: Vaccinarea cu Pfizer. Reacții adverse grave avute de populație

Ministerul Sănătății din Israel a publicat un raport conform căruia, mai multe persoane din țară ar fi avut efecte secundare grave după prima, dar și cea de a doua doză de vaccin, cea de la Pfizer.

Problemele cu care s-au confruntat variază. Unii acuză vedere încețoșată, inflamația pleurei pulmonare (care permite contracția optimă a plămânului în timpul respirației), inflamația inimii, infarctul sau chiar afectarea ficatului.

Reacții adverse

Jerusalem Post scrie că 62 de persoane au fost spitalizate după ce au primit prima doză de vaccin, iar 75% dintre aceștia aveau afecțiuni medicale înainte de vaccinare.

Mai mult, 42 de persoane au fost spitalizate după a doua doză. Aproximativ 487 (prima doză) și 250 (a doua doză) au avut probleme neurologice după inoculare: 474 de persoane au suferit parestezii (furnicături, înțepături, răcire, arsuri, amorțeală a pielii), 73 au avut paralizie facială, 23 de convulsii, 28 de gusturi metalice în gură, 14 pierderea cunoștinței, cinci ischemii cerebrale tranzitorii (accident vascular cerebral temporar) și alte 59 care au avut probleme neurologice neidentificate.

În total, au fost 9.595 de persoane care au raportat efecte secundare ale vaccinurilor din 4.755.585 de persoane care au primit prima doză. Alte 8.743 din 3.408.825 care au primit a doua doză au raportat reacții adverse.

Majoritatea reclamațiilor au fost în rândul tinerilor (20-49 de ani) și al femeilor.

Aproximativ 4.256 (prima doză) și 2.092 (a doua doză) au avut durere sau alte reacții la locul vaccinării.

Aproximativ 4.436 de persoane (prima doză) și 6.122 au spus că au avut simptome generale, cum ar fi febră sau durere. Aproximativ 220 (prima doză) și 101 (a doua doză) au avut o reacție alergică, posibil chiar șoc anafilactic – 4 cazuri după prima doză și 3 cazuri după a doua. Mai frecvente au fost furnicăturile, umflarea tractului respirator superior și mâncărimea.

 

Surse: Jerusalem Post/ Știrile ProTV

 

 

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Vaccinații, pericol pentru democrație […]