Actualitate, Politic

Iulian Bulai scapă de amenda CNCD pentru postarea despre „Iisus”

Iulian Bulai a câștigat procesul cu CNCD după amenda primită la postarea cu „Iisus”. Deputatul trebuia să plătească 5.000 de lei după ce a afirmat că Iisus are „o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”.

Curtea de Apel Bacău a anulat amenda primită de către deputatul Iulian Bulai de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Parlamentarul a publicat o postare cu un conținut deplasat, în 2019, chiar în ziua de Crăciun. Decizia nu este însă definitivă. În urmă cu două săptămâni CNCD a făcut recurs.

În motivarea deciziei Curții de Apel Bacău din data 25 iunie judecătorii arată, printre altele, că nu se justifică o restrângere a liberei exprimări.

„(…) Analiza opiniilor exprimate de reclamant presupune și stabilirea efectelor acestora, printre care și cele stabilite de pârât – incitarea la ură pe criterii religioase sau lezarea demnității pe fond religios al credincioșilor creștini.

Avându-se în vedere întreg textul postat de reclamant, nu există niciun temei a considera că a instigat la ură sau că a fost un discurs politic; de asemenea, nu s-a produs un act de îngrădire a libertății religioase a vreunei persoane pentru ca statul, prin instituțiile sale și legislația existentă să restrângă, la rândul său, libera exprimare.

Decizia Curții de Apel Bacău a fost însă atacată cu recurs de către reprezentanții Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, urmând ca dosarul să fie judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție”, motivează instanța, potrivit ziare.com.

Mesajul lui Iulian Bulai

Pe 25 decembrie 2019, Iulian Bulai a scris pe Facebook un mesaj controversat cu ocazia Crăciunului:

„Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extraordinarul dar și limitele societății în care a apărut”, afirma deputatul pe Facebook.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x