Cultural, Social

Libertatea de exprimare este un drept. Folosește-l!

Caitlin Johnstone

Cercetările mele m-au condus la concluzia că există o conspirație a elitelor care să ne înrobească pe toți și să ne transforme în automate spălate pe creier, care pun în aplicare dorințele conducătorilor noștri, într-o distopie crudă construită de cei puternici, pentru cei puternici.

Glumesc. Asta s-a întâmplat deja.

Primul pas este să învățăm că viziunea generală asupra lumii este o minciună și că am fost hrăniți cu propagandă despre societatea noastră, națiunea, guvernul și lumea noastră, care servește puterea încă de când eram copii . Majoritatea oamenilor nici măcar nu au ajuns aici, la primul pas, încă.

Pasul doi ne arată clar cum am fost mințiți. Mulți oameni care trec de pasul unu, rămân aici. Se îndrăgostesc de narațiunile stupide despre evrei care conduc lumea, cabale pedofile globaliste, conspirații ale elitelor pentru a ne face toți copiii transsexuali sau orice altceva, pentru că ideologia lor le interzice să vadă clar dinamica reală a capitalismului și construirea unui imperiu de către propriul guvern. Pentru ei, lucruri precum vaccinurile și transumanismul sunt folosite de elite cu scopul final de a crea o distopie orwelliană, deoarece viziunea lor asupra lumii nu le permite să recunoască că trăim deja într-o distopie controlată psihologic, care servește puterea.

Alții, pur și simplu nu merg suficient de departe în a extrage din mintea lor viziunea dominantă asupra lumii și nu se interesează suficient despre ceea ce este într-adevăr, realitatea. O mulțime de socialiști și audo-definiți anarhiști încă mai acceptă narațiunile false de masă despre guvernele care vor să domine lumea sau încă au senzația că au priceput felul în care funcționează partidele politice. Pasul doi necesită multă muncăintelectuală pentru a deosebi realul de ficțiune.

Pasul trei este să înveți ce să faci cu toate acestea și să începi să acționezi. Aceasta înseamnă să faci eforturi pentru a arăta ceea ce se întâmplă cu adevărat și să îi ajuți pe alții să treacă dincolo de pașii unu și doi, pentru că singurul lucru care va aduce schimbări pozitive, de durată în comportamentul uman, este conștientizarea în masă. Cu cât ajung mai mulți oameni la pasul trei, cu atât sunt mai mulți oameni care să-i trezească pe toți ceilalți.

❖❖

Fără armata americană, cine ar proteja lumea de baloane și de conductele de gaze naturale?

❖❖

Cu siguranță este interesant cum Rusia este singura națiune din lume care pune presiune pe Suedia să dezvăluie rezultatele investigației cu privire la atentatul asupra Nord Stream, în timp ce un oficial american al ONU îndeamnă la „reținere” cu privire la investigația incidentului.

Responsabilitatea imperiului SUA pentru bombardamentul Nord Stream va deveni unul dintre acele secrete pe care toată lumea le știe, dar nimeni nu le confirmă oficial, cum ar fi, de exemplu, arsenalul nuclear al Israelului (pe care Sy Hersh, de asemenea l-a dezvăluit aici)…

❖❖

Libertatea de exprimare este lipsită de sens și fără valoare dacă nu o folosiți pentru a vă opune puterii. În „democrațiile” occidentale, majoritatea oamenilor sunt îndoctrinați atât de eficient în a fi de acord cu interesele imperiale, încât nu-i nevoie de amenințări.

În regimurile totalitare, spui ceea ce vor conducătorii tăi să spui, pentru că te-au constrâns fizic, amenințându-te cu violențe. În „democrațiile libere” spui ce vor conducătorii tăi să spui pentru că te-au constrâns psihologic folosind propaganda. Rezultatul final este același.

Reagan spunea odată că sovieticii cred că sunt liberi pentru că li se permite să critice guvernul SUA oricum vor ei, dar de fapt asta era o iluzie. Occidentalii cred că au libertate de exprimare, dar n-o folosesc niciodată pentru a critica imperiul tiranic în care trăiesc.

Libertatea de exprimare este considerată un drept important, deoarece ajută oamenii să controleze puterea. Dacă acest drept nu este folosit, este posibil să nu îl aveți. Vorbirea voastră este liberă numai în măsura în care puteți critica puterea, în măsura în care o faceți, de fapt.

❖❖

Motivul pentru care folosesc adesea expresia „clasa politică/media” este pentru că există o singură clasă, o castă socială. Ele nu sunt, de fapt, separate într-un mod semnificativ.

❖❖

Ori de câte ori vorbesc despre sutele de baze militare cu care imperiul SUA înconjoară planeta noastră, mereu sunt oameni care spun „Avem toate acele baze doar pentru că acele guverne străine ne vor acolo să-i protejăm!”

Da, da, cu siguranță nu are nimic de-a face cu faptul că SUA subminează, sărăcește și distruge orice națiune mai slabă care refuză să-i faciliteze interesele militare. Bazele militare străine americane sunt „protecție” cu același înțeles precum „protecția” mafiei.

❖❖

Unul dintre cele mai ciudate lucruri pe care viziunea dominantă asupra lumii ne cere să le acceptăm este acela că guvernul SUA:

(A) ar trebui să fie liderul întregii lumi și

(B) vrea să fie liderul lumii numai din motive juste și binefăcătoare.

Dacă există altcineva care vrea să conducă lumea, este numit dictator. Cu toții am crescut urmărind filme și emisiuni despre răufăcători care vor să conducă lumea și, cu toate acestea, viziunea dominantă asupra lumii ne cere să acceptăm că guvernul SUA vrea să conducă lumea pentru că vrea să promoveze libertatea și democrația.

❖❖

Este ușor să vezi defectele altor țări, culturi și societăți, dar este mult mai greu să vedem defectele noastre.

Este ușor să identifici probleme la alte partide politice și facțiuni ideologice, dar este mult mai greu să vedem problemele partidelor care ne plac.

Este ușor să vezi psyops-urile aplicate altor grupuri, dar este mult mai greu să vezi propaganda aplicată grupului din care faci parte.

Este ușor să vezi cum ceilalți sunt înșelați și aberează, dar este mult mai greu să vedem cum suntem noi înșine înșelați și cum delirăm.

Cu cât ne uităm mai departe de noi, cu atât ne este mai ușor să vedem greșelile, dar nu ajută pe nimeni să le căutăm atât de departe. Cu cât ne uităm mai aproape de casă, cu atât mai mult putem să rezolvăm lucrurile.

https://caitlinjohnstone.substack.com/p/free-speech-is-for-fighting-the-empire

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile