Actualitate

Mama gemenilor din Ploiești, căzuți de la etaj, chemată la audieri – este acuzată oficial de ucidere din culpă

Andreea, mama gemenilor care au murit după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești, este așteptată joi, 19 august, la audieri. Femeia va da explicații în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, după ce a fost pusă oficial sub acuzare pentru omor din culpă.

Femeia este cercetată în stare de libertate, iar în tot acest timp stă acasă alături de celălalt copil al ei, relatează Realitatea PLUS.

”La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mama minorilor decedaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză. Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului şi s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Mama copiilor morți, dezvăluiri șocante

Cu câteva ore înainte ca Parchetul să facă acest anunț, femeia a făcut primele declarații, povestind ce s-a întâmplat în seara tragediei. Andreea recunoaște că făcea un live pe Facebook în momentul în care copiii au căzut de la etaj, dar crede că vina pentru tragedie o poartă prietena ei, Alina.

„Am făcut un live, nu cred că am stat mai mult de 10 minute pe live, n-am stat. Măsuţa era în colţul geamului. Şi de atunci mi-am dat seama, copiii mei au căzut pe geam. Sau s-a întâmplat ceva. Copiii, da, erau singuri în cameră. Când a venit Poliția eu am intrat în cameră, m-a trimis Poliția… «Du-te, vezi ce fac copiii». Când intru în cameră, o văd… ditamai salteaua aia, nu puteam s-o ridic singură. Doar doi bărbați o ridicau. Că era saltea veche.

Şi unde era salteaua? Era dată jos din pat. Cum puteau copiii ăștia să mute salteaua? N-aveau cum, asta nu-mi iese din cap, n-aveau cum. Nu sunt vinovată cu nimic. Poliţia m-a găsit nevinovată. Mi-a zis să stau liniştită. Vine mâine dimineaţă şi mă ia de aici, pentru că mă ameninţă foarte multă lume. Vreau să stau tot timpul lângă mormântul lor, să mă duc mereu să îi văd.”, spune femeia, care acum locuiește în casa părinților săi.

Ce a făcut  mama gemenilor, la câteva zile după ce au fost îngropați?

În urmă cu două zile, copiii au fost înmormântați, iar după câteva ore, mama lor a avut și prima apariție pe rețelele de socializare. Pentru că este foarte activă în mediul online, se pare că aceasta nu a putut să stea prea departe de contul ei de TikTok, iar în urmă cu câteva ore a postat un videoclip.

Ea a fost recent externată de pe secția de Psihiatrie, unde a fost dusă de autorități după incidentul tragic, iar femeia a profitat și a ținut să-și anunțe urmăritorii că va intra live să explice totul.

Deși contul de TikTok i-a fost șters după tragedie, ea a revenit în forță și și-a făcut unul nou, unde a început seria de postări.

Într-unul dintre videoclipuri, femeia s-a filmat în timp ce cânta piesa „De-ar fi să o iau de la început, nu am nimic de pierdut” a lui Adrian Minune, semn că suferă din dragoste, iar în ultimele zile a făcut mai multe videoclipuri în care se filmează fredonând diverse manele.

Mai mult, ea a publicat și videoclipuri cu gemenii săi și a scris că nu și-a omorât copiii.

„Stați în banca voastră. Nu mai criticați ca eu știu mai bine ce este. Nu mi-am omorât eu copii. Sunt copiii mei și îi iubesc și sufăr enorm după ei”, a scris ea în dreptul unui videoclip.

Val de mesaje dure după tragedie

Pe Facebook, au fost postate numeroase mesaje, după ce s-a aflat de live-ul pe care l-a făcut mama:

– „Alte femei se roagă să aibă măcar un copilaș sănătos, nu mai zic de gemeni… este mai important live-ul, muzica și Țigara! Jalnic, strigător la cer!!”

– „Mi se părea mie ciudat ca nu se aude nici un strigat disperat din partea mamei atunci când au ajuns ambulanțele… Păi „mama” era ocupată cu live-ul…..”

– „Halucinant! Numai Dumnezeu știe!! Offf”

Abia se mutaseră în apartament

Familia se mutase în apartamentul situat la etajul zece în urmă cu doar două zile, iar în momentul producerii tragediei cei doi copii se aflau într-o altă cameră. Ei s-au urcat pe un scaun situat lângă geam și au alunecat. Primul copil căzut a fost fetița, apoi a căzut și băiatul.

Mama celor doi copii a aflat de la anchetatori despre producerea tragediei și a suferit un șoc, fiind internată la un spital de psihiatrie, conform sursei citate.

Femeia mai are un copil mai mare.

Între timp, Protecția Copilului face ultimele demersuri pentru decăderea femeii din drepturile părintești pentru cel de-al treilea copil, singurul rămas în viață.

 

Sursa: national.ro

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile