Actualitate

Mark Zuckerberg, somat de deputații republicani să dezvăluie toate discuțiile pe care le-a avut cu Anthony Fauci, în legătură cu pandemia de Covid19

Republicanii din Camera Reprezentanților i-au trimis o scrisoare șefului Facebook, Mark Zuckerberg, în care îi cer să le prezinte orice fel de comunicare pe care a avut-o cu Anthony Fauci și cu alți demnitari federali în legătură cu pandemia COVID-19, informează The Epoch Times.

Deputații Jim Jordan (republican de Ohio) și James Comer (republican de Kentucky) au citat e-mailurile publicate recent aparținând lui Fauci, șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), din care reiese că Zuckerberg „a comunicat personal cu Fauci despre pandemia COVID-19”.

„Având în vedere cenzura pe care Facebook a exercitat-o ulterior asupra unui anumit tip de conținut despre COVID-19 – inclusiv privind originea pandemiei – aceste discuții cu Dr. Fauci ridică suspiciunea că Guvernul federal ar fi determinat Facebook să cenzureze anumite opinii, încălcând Primul Amendament”, au scris aceștia. Primul Amendament al Constituției SUA, ratificat pe 15 decembrie 1791, apără libertatea religioasă, libertatea de exprimare, de adunare pașnică, libertatea presei și dreptul de petiționare.

Scrisoarea deputaților Jordan și Comer mai solicita ca Facebook să predea „toate documentele și comunicările dintre sau între angajații Facebook și angajații Guvernului american”, printre care se numără și Fauci, cu privire la noul coronavirus, originea acestuia și posibile tratamente ale bolii. Documentele referitoare la politicile Facebook privind moderarea conținutului COVID-19 ar trebui, de asemenea, predate, au scris cei doi deputați.

„Se pare, de asemenea, că i-ați împărtășit doctorului Fauci anumite informații confidențiale din cadrul Facebook sau secrete comerciale, deoarece părți din schimbul de e-mailuri cu acesta au fost ascunse atunci când au fost făcute publice”, se arată în scrisoarea lor.

Zuckerberg îi trimisese un e-mail personal lui Fauci pe 15 martie 2020, în care directorul executiv al Facebook scria: „Această informație nu este încă publică, dar dezvoltăm acum un centru de informații despre coronavirus, pe care îl vom afișa în partea de sus a Facebook, pentru ca toată lumea să îl vadă”, pentru „a ne asigura că oamenii pot obține informații autorizate” și „practică distanțarea socială”. De asemenea, în e-mail i se cerea lui Fauci să participe la o sesiune de întrebări și răspunsuri pentru Facebook, printre alte solicitări.

Un alt e-mail de la jumătatea lunii martie 2020, intitulat „Ofertă din partea lui Mark Zuckerberg”, a inclus răspunsul lui Fauci după ce Zuckerberg i-a cerut să „facă filmulețe” despre pandemie. Fauci a răspuns: „Îi voi scrie sau îl voi suna pe Mark pentru a-i spune că sunt interesat să fac acest lucru”.

În ultimele săptămâni, Fauci, care a acordat sute de interviuri unor agenții de presă de la începutul pandemiei încoace, a primit numeroase critici din partea republicanilor și a unor foști demnitari de la Casa Albă, care au susținut că a furnizat informații eronate – sau că a mințit – cu privire la ipotezele asupra originii SARS‑CoV‑2.

Surse: ActiveNews/The Epoch Times

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile