Fară Categorie

Medicament cu efect zero împotriva COVID-19 administrat pecienților aflați în spitalele din România

Compania americană Abbvie produce unul dintre cele mai bune medicamente care luptă cu SIDA. Kaletra este numele acestuia. Din păcate, încă de la începutul pandemiei, medicii din spitalele românești administrează acest medicament bolnavilor de coronavirus. Medicii chinezi afirmă, conform unui studiu realizat în Wuhan de Bin Cao, că medicamentul are efect zero asupra infectării cu coronavirus, dar și reacții adverse groaznice. Cu toate acestea, Ministerul României a declarat că medicamentul are rezultate și datele sunt favorabile.

Efecte secundare ale medicamentului

Printre reacțiile adverse pe care acest medicament l-a indus persoanelor se numără: deshidratare severă prin diaree și vomă, inducerea diabetului, afectarea severă a ficatului, anemie, aritmie și alte probleme cardiace severe. Abia după depistarea acestor efecte, în luna decembrie, unele spitale au ales să scoată Kaletra din protocolul de tratament.

Ministerul consideră – pe baza acelorași studii în virtutea cărora îl recomanda până în decembrie 2020 – că acesta „nu mai poate fi recomandat”! Dar utilizarea lui e permisă în continuare, dacă spitalul nu are în stoc alte medicamente. Kaletra este administrat persoanelor cu SIDA/HIV, dar în acest caz calculul riscuri/beneficii arată, de exemplu, e preferabil să mai trăiești 20 de ani ca insulino-dependent în urma efectelor adverse, decât să mori peste un an fără tratament și fără diabet. Deci, per ansamblu, eficiența dovedită a Kaletra în cazul HIV/SIDA justifică pe deplin folosirea acestui medicament în tratamentul acestei afecțiuni.

Ce spune prospectul Kaletra?

Conform Food and Drug Administration din SUA, reacțiile adverse de pe prospect descriu:

–Aritmie / modificări vizibile în EKG
– Probleme la ficat, care pot cauza inclusiv decesul; agravarea hepatitei – dacă pacientul suferă de hepatită
– Pancreatită, inclusiv cu cauzarea decesului. Creșterea riscului de a dezvolta pancreatită. Pacienții ar trebui să anunțe medicul dacă au senzație de rău, vomă, sau dureri abdominale după administrarea Kaletra – care pot indica apariția pancreatitei.
– Niveluri ridicate ale colesterolului și trigliceridelor.
– Diabet și hiperglicemie. Unele persoane au dezvoltat diabet, altele care aveau diabet au constatat o înrăutățire a diabetului existent.
– Înrăutățire a situației celor cu hemofilie.

Mai mult, sunt și reacții adverse mai puțin frecvente precum: pierderea mirosului, bloc atrioventricular, AVC, inflamație a venelor care poate conduce la cheaguri, uscăciunea gurii, celule roșii în urină, inflamații ale intestinelor, ficat mărit, inflamația rinichilor, insuficiență renală, leziuni și ulcerații la nivelul gurii, distrugere a țesutului osos, dureri musculare și distrugere a fibrei musculare.

Aici puteți consulta prospectul Kaletra, în limba română.

Cum a început în România?

Institutul Matei Balș, condus de Adrian Streinu Cercel, a dat tonul în folosirea pe scară largă a Kaletra. Dacă ministerul s-a mai limitat la a prescrie medicamentul, indicând folosirea sa doar la anumiți pacienți, institutul lui Cercel a dat, din martie, Kaletra pe linie, la toți pacienții – copii, bunici, bolnavi grav sau mai puțin și chiar și la asimptomatici: Câte două tablete, de două ori pe zi, timp de zece zile. Exemplul Matei Balș a fost urmat și în alte spitale, pacienții povestind pe rețele de socializare cum au fost îndopați cu Kaletra, sau cum s-au vindecat rapid de coronavirus, după ce au întrerupt tratamentul cu Kaletra.

Pentru mai multe detalii despre ancheta jurnalistică realizată pe administrarea medicamentului Kaletra, cunoscut și sub numele de Lopinavir/Ritonavir accesați acest link.

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Mai mult, senatoarea spune că medicii pe care îi laudă au aplicat tratamente conforme diagnosticelor oamenilor și au respectat jurământul lui Hipocrate și nu protocolul lui Raed Arafat care conține foarte multe nereguli. […]