Actualitate, Externe

Militarii români și-au încheiat definitiv misiunea în Afganistan

Ministerul Apărării Naționale a anunțat pe facebook revenirea ultimilor 100 militari români din Batalionul de Protecție a Forței Jderii.

„Ultimii 100 de militari români din Batalionul de Protecție a Forței Jderii au plecat din Baza Aeriană Kandahar către baza din Bagram, de unde vor veni acasă

Acum, toți cei 19 ani de prezență a trupelor românești aici trec în cărțile de istorie. Militarii și-au încheiat misiunea cu succes.

Recent, Baza Aeriană din Kandahar a fost predată forțelor de securitate afgane în cadrul procesului de încheiere a misiunii NATO Resolute Suport din Afganistan. Astfel, după o prezență de 19 ani, ultimii militari români, cei din Batalionul de Protecție a Forței Jderii, au plecat de pe aerodromul afgan după ce și-au îndeplinit cu succes misiunea ordonată în această zonă.

Ultimii militari români și americani s-au adunat la aeroport. Mașinile de luptă au părăsit pozițiile de apărare și au fost îmbarcate în uriașele aeronave C-17 Globemaster III. Apoi, rând pe rând, americani și români au urcat în avioane. Ultimul militar român ce a plecat din Baza Aeriană Kandahar, după 19 ani de prezență continuă românească acolo, a fost comandantul Batalionului de Protecție a Forței Jderii, locotenent-colonelul Vasile Mironescu”, se arată în comunicatul ministerului.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile