Actualitate

Ministrul Sănătății: ”Aș prefera sancțiuni mai dure”. Valul trei al pandemiei și ce urmează în următoarea perioadă

Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății este de părere că ar trebui introduse restricții mai severe din cauza creșterii cazurilor noi de infectare cu COVID-19 din România.

Fără socializare

Chiar dacă datele oficiale sunt infim schimbate în ceea ce privește numărul de cazuri confirmate de coronavirus, specialiștii sunt de părere că în orice moment situația se poate agrava, având în vedere că noua tulpină birtanică a coronavirusului deja se răspândește cu rapiditate în România. Vlad Voiculescu declară că nu dorește închiderea școlilor, ci a spațiilor în care oamenii pot socializa și se pot întâlni pentru a comunica.

„Aş prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se respectă regulile, înainte să închidem şcolile. Aş prefera să fie respectate regulile.”, spune Voiculescu.

Ministrul dorește sancțiuni dure

Acesta adaugă: „sancţiuni mai dure, aceasta este preferinţa mea ca ministru al Sănătăţii şi preferinţa mea ca cetăţean. La petreceri ar trebuie să fie respectate regulile(…). Pe de o parte, noi nu suntem Ministerul COVID-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi COVID, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală.”

Al treilea val COVID-19

Ministrul crede că s-ar putea forma un al treilea val al pandemiei de coronavirus în România, motiv pentru care, în prezent, autoritățile fac pregătiri. Cu toate acestea, numărul de confirmați coronavirus nu a crescut și semnele celui de-al treilea val nu sunt extrem de clare.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile