Actualitate

O mamă sănătoasă a trei copii, în vârstă de 43 de ani, a murit din cauza cheagurilor de sânge, la câteva zile după vaccinul Covid19

O mamă a trei copii din Marea Britanie a suferit multiple cheaguri de sânge și a murit la spital la doar câteva zile după ce a primit vaccinul AstraZeneca. Îngrijitoarea de copii, Tanya Smith, în vârstă de 43 de ani, a primit prima doză în luna martie și a murit la puțin peste o săptămână după ce a fost transportată de urgență la spital cu crampe stomacale severe, scrie portalul  ActiveNews pe baza informațiilor  Daily Mail.

O anchetă urmează să aibă loc pentru a determina circumstanțele în care a murit. Agenția de reglementare a medicamentelor și a produselor de îngrijire a sănătății a confirmat, de asemenea, că va analiza cazul doamnei Smith ca parte a unei analize în curs de desfășurare privind apariția cheagurilor de sânge și orice legătură potențială cu vaccinul.

Partenerul victimei, Kenneth Edwards, a decis să vorbească după ce a auzit despre moartea jurnalistei BBC Lisa Shaw, care a murit în Newcastle, după ce a fost tratată la terapie intensivă pentru cheaguri de sânge și hemoragii după ce a primit vaccinul. Edwards a declarat că Tanya s-a simțit „destul de rău” timp de câteva zile după vaccin și că s-a trezit într-o dimineață cu dureri și a sunat la salvare pentru ajutor. El a spus că suferința ei nu s-a atenuat nici după ce un paramedic a venit și i-a dat analgezice, iar ea a fost dusă la spitalul Derriford, unde s-a constatat ulterior că suferise mai multe cheaguri de sânge.

Din păcate,  Smith a suferit în scurt timp un atac de cord și un stop cardiac și, după o scurtă perioadă de stabilitate, starea ei s-a înrăutățit înainte de a muri în mod tragic în spital pe 3 aprilie. Edwards, partenerul ei, crede că aceasta nu ar fi decedat dacă nu ar fi primit vaccinul Covid-19 AstraZeneca, dar acest lucru nu poate fi confirmat până când nu va avea loc o investigație completă și o anchetă privind moartea ei.

„Lasă în urmă trei copii, doi copii mari și o fetiță de 12 ani cu dizabilități. A fost singura femeie, în afară de mama mea, care a avut cu adevărat grijă de mine. Își iubea familia, era cu adevărat orientată spre familie și făcea mai mult decât trebuia. Suntem cu toții destul pierduți fără ea. Nu am trăit niciodată așa ceva”.

O anchetă va avea loc ulterior cu privire la moartea ei, iar o parte din această anchetă va examina o investigație efectuată de University Hospitals Plymouth NHS Trust, care administrează spitalul Derriford, unde a murit.

Doamna Smith a fost invitată să își facă vaccinul mai devreme, deoarece era un lucrător important și o persoană care se ocupa de fiica ei, care are dizabilități.

Dl Edwards a declarat că la 2 aprilie – la puțin peste o săptămână de la administrarea vaccinului Covid – Tanya era „grav bolnavă” în spital și a murit o zi mai târziu.

Edwards a spus că medicii „nu înțelegeau” cum a putut face Tanya  un atac de cord și au trimis-o în sala de operație. S-a constatat că avea cheaguri de sânge în artere, ceea ce ar fi cauzat atacul de cord, a spus Edwards, dar starea ei părea să se îmbunătățească la scurt timp după operație. Medicii au observat apoi că nivelul trombocitelor sale erau „la pământ”, iar starea ei se înrăutățea progresiv. Pe 2 aprilie, medicii i-au spus lui Edwards că era „grav bolnavă, dar este o luptătoare”.

A doua zi, Edwards, părinții și copiii dnei Smith s-au grăbit să meargă la spital pentru a o vedea, înainte ca medicii să îi sfătuiască să meargă acasă pentru a se odihni.

Din păcate, Edwards a primit un telefon de la personalul spitalului doar câteva ore mai târziu și a fost sfătuit să se grăbească să se întoarcă la spital pentru a-și vedea soția. La întoarcerea la spital, i s-a spus că partenera lui tocmai decedase. „Sunt devastat de toate acestea, dar oamenii trebuie să știe.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile