Politic

Marius Dunca (PSD): Asistăm la parastasul industriei ospitalităţii din Braşov

Senatorul Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, susţine că, în aceste zile, asistăm la parastasul industriei ospitalităţii şi că actualii guvernanţi au uitat de cei din domeniul HoReCa, după ce, ani de zile, aceştia au plătit taxe şi impozite.

„Disperare! Protestele de astăzi din toată ţara ale industriei ospitalităţii ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru Cîţu şi ai lui. Asistăm la parastasul industriei ospitalităţii din Braşov, totul, cu largul concurs al celor de la guvernare. De peste un an de zile, nu s-a făcut nimic pentru a sprijini acest domeniu. Au existat, în schimb nenumăratele restricţii impuse în funcţie de rata de incidenţă. Să luăm exemplul municipiului Braşov, care are astăzi rata de incidenţă de 3,02. De abia deschise, unităţile din industria ospitalităţii sunt la un pas de a fi iar închise. Cum vor mai putea rezista aceste afaceri? Să nu uităm că ani la rând au plătit taxe şi impozite, iar acum, cei de la guvernare au uitat de ele”, a afirmat Dunca, într-un comunicat de presă remis marţi.

Schemele de ajutor promise de stat ori întârzie, ori se schimbă criteriile de eligibilitate, granturile se lasă şi ele aşteptate, şomajul tehnic este plătit cu întârziere şi, oricum, este „o sumă infimă”.

„Cum să fii angajat în HoReCa şi câteva zile să lucrezi, ulterior să fii trimis în şomaj, apoi să mai mergi la muncă câteva zile şi iar şomaj? Drama celor din industria ospitalităţii nu îi impresionează pe cei de la putere. Cum să îţi plăteşti facturi, chirii, rate, în aceste condiţii? Ne tot vorbeşte premierul despre revenirea în V a economiei, dar faptul că lumea iese în stradă demonstrează cu totul altceva!”, a concluzionat senatorul Marius Dunca.

preluat:AGERPRES/(AS, autor: Diana Dumitru, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile