ORADEA/ Profesoară la Liceul German moartă
Actualitate

ORADEA/ Profesoară la Liceul German, moartă după administrarea celei de a doua doză de vaccin anti-COVID-19

O profesoară și fost director, în vârstă de 55 de ani din Oradea, județul Bihor, a murit pe data de 8 martie, imediat după ce i s-a administrat a doua doză de vaccin anti-coronavirus Moderna. Aceasta preda în incinta Liceului German și s-a stins din viață la Spitalul Județean.

ADRIANA BUNEA, o profesoară îndrăgită de elevii de la Liceul Teoretic German „Friederich Schiller” din Oradea, a fost internată pe 8 martie. Soțul ei, profesor și el, a primit vaccinul Moderna în același timp cu ea, în după-amiaza zilei de 7 martie, dar după a doua doză de vaccin Moderna administrată în acel moment, soția sa a dezvoltat simptome severe, similare cu cele ale otrăvirii și a cerut să fie dusă imediat la spital. Cu toate acestea, în zadar au încercat să o mai salveze medicii, deoarece organele sale s-au oprit unul după altul.

Adrianei Bunea, directoarea Liceului Friedrich Schiller Oradea
Prof. Adriana Bunea

Mesajul școlii

„Colectivul Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller” anunţă, cu nemărginită durere, trecerea la cele veşnice a doamnei profesoare Bunea Maria Adriana, director al liceului între anii 2009-2014, un om de ţinută morală excepţională, un dascăl dedicat şi un coleg apreciat. Cuvintele devin prea sărace, insuficiente parcă, pentru a exprima regretul de care suntem cuprinşi noi, toţi cei care am cunoscut-o, la aflarea tristei veşti despre dispariţia sa fulgerătoare”, se arată într-o postare făcută vineri pe site-ul Liceului German din Oradea.

Nu avea comorbidități

Vasile Bunea, soțul, a spus că soția sa nu a avut nicio boală sau comorbiditate, dar a avut o serie de stări de rău ciudate în ultimele două săptămâni între cele doua doze de vaccin. Pe baza analizelor efectuate la secția de urgență a Spitalului Județean, medicii au găsit o substanță toxică necunoscută în sângele pacientei. Au fost efectuate și teste Covid, care au devenit negative.

Otrăvire cu substanță necunoscută

Diagnosticul presupus de conducerea spitalului este otrăvirea cu „substanță necunoscută” până acum, medicii de la Spitalul Județean Oradea spun că nu au încă dovezi că moartea ciudată și neașteptată a profesorului are legătură cu primirea vaccinului Covid imediat înainte de moartea sa. Desigur, nu pot fi excluse până când nu primesc un rezultat detaliat al testului. Medicii vor obține o imagine mai exactă a cauzei morții profesorului după autopsia criminalistică.

Autopsia criminalistică a fost efectuată vineri seară, dar se spune că rezultatele sunt așteptate, deoarece se pot face analize speciale la Timișoara. Autoritățile au deschis o anchetă din oficiu asupra morții neclare. Deocamdată, centrul de vaccinare din Oradea nu este dispus să dea numărul exact al vaccinului cu care a fost vaccinat profesorul.

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Cazul profesoarei […]