Actualitate

Poate fi dezvăluită marea înșelătorie „covid19”?  – Facebook nu mai interzice postările care sugerează că virusul Covid-19 a fost creat în laborator

Facebook a anunțat miercuri că nu va mai interzice postările care sugerează că COVID-19 a fost creat de om, în contextul în care președintele Biden și alți oficiali au cerut o investigație suplimentară privind originile pandemiei. Anunțul a marcat o răsturnare de situație pentru gigantul social media. În februarie, Facebook a declarat că va elimina postările care susțin că virusul a fost creat sau fabricat de către om „în urma consultărilor cu organizații de sănătate importante, inclusiv cu Organizația Mondială a Sănătății”, care au „dezmințit” afirmația, potrivit Fox Business.

„Având în vedere investigațiile în curs de desfășurare privind originea COVID-19 și în urma consultării cu experți în domeniul sănătății publice, nu vom mai elimina din aplicațiile noastre afirmația conform căreia COVID-19 este fabricat de om”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook într-un comunicat. „Continuăm să colaborăm cu experții în domeniul sănătății pentru a ține pasul cu natura în continuă evoluție a pandemiei și ne actualizăm în mod regulat politicile pe măsură ce apar noi fapte și tendințe”.

Facebook și alte platforme de socializare s-au confruntat cu presiuni din ambele părți ale culoarului în ceea ce privește politicile lor privind conținutul COVID-19. Parlamentarii democrați au făcut presiuni asupra platformelor pentru a lua măsuri drastice împotriva răspândirii „dezinformării”, în timp ce republicanii au acuzat companiile de înăbușirea dezbaterilor deschise, inclusiv a discuțiilor privind teoria scurgerilor din laborator.

Sursa: Fox Business / ActiveNews

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile