Actualitate

Portretul lui George Floyd pe fondul curcubeului LGBT a fost lovit de trăsnet și s-a prăbușit

Un graffiti dedicat lui George Floyd, vopsit pe un zid din localitatea Toledo, Ohio, s-a prăbușit. Potrivit poliției, care a citat martorii oculari, zidul a fost lovit de un trăsnet, scrie portalul ActiveNews.

Într-adevăr, radarul Doppler al canalului de televiziune 13abc a înregistrat un trăsnet care a lovit cartierul respectiv marți, 13 iulie, la aproximativ ora 16.30.

Poliția din Toledo a izolat locul incidentului și mormanul de cărămizi care a reprezentat cândva ceea ce localnicii numeau „opera de artă” sau „memorialul” George Floyd.

Graffiti-ul a fost făcut cu exact un an înainte de prăbușire, în iulie 2020.

Pe 25 mai 2021, mai multe grupări de activiști au organizat împlinirea unui an de când Floyd a murit după ce a fost arestat de poliție pe stradă, având asupra sa bani falși.

Graffiti înainte de a fi distrus de trăsnet

 

Moartea lui Floyd a declanșat un val de violențe fără precedent care au cuprins marile orașe conduse de Democrați.

Polițistul care a dirijat operațiunea de arestare, Derek Chauvin, a fost condamnat la 22,5 ani de închisoare.

Clădirea pe al cărei zid a fost vopsit graffiti-ul are o structură solidă, potrivit inspectoratului în construcții din Toledo.

Municipalitatea a anunțat că, împreună cu Comisia pentru Arte a orașului, va sprijini realizarea unei noi picturi murale în același loc, sau îl va ajuta pe autorul desenului, David Ross, să găsească un nou zid.

Interesant este că trăsnetul a lovit și a făcut să se prăbușească exact partea centrală a graffitiului, cu portretul lui George Floyd având ca fundal steagul curcubeu al militanților LGBT.

 

Sursa: ActiveNews

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile