Actualitate

Prezentatoarea BBC Lisa Shaw a murit din cauza vaccinului anti-Covid, spune medicul legist

Un prezentator de radio al BBC a murit ca urmare a complicațiilor suferite în urma vaccinării cu serul anti-Covid produs de AstraZeneca, concluzionează medicul legist. Lisa Shaw, angajată a stației BBC Radio Newcastle, a murit la spitalul Royal Victoria în luna mai, la aproximativ trei săptămâni după prima doză a vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford în colaborare cu AstraZeneca.

Shaw, în vârstă de 44 de ani, a fost internată cu dureri de cap, iar medicii au descoperit că suferise o hemoragie cerebrală.

„Lisa a murit din cauza complicațiilor apărute în urma vaccinării cu AstraZeneca”, spune Karen Dilks, medical legist principal din Newcastle.

Shaw a început să se plângă de dureri de cap la câteva zile după vaccinare. A ajuns la un spital din Durham, unde medicii au descoperit că a dezvoltat cheaguri de sânge.

A fost transferată apoi la infirmeria Victoria Royal, unde a primit o serie de tratamente, dar, în ciuda eforturilor, a murit pe 21 mai.

Tuomo Polvikoski, patolog, i-a spus medicului legist că Shaw era în formă și sănătoasă înainte de a primi vaccinul. El afirmă că dovezile clinice „susțin cu tărie ideea că problema de coagulare a sângelui la nivelul creierului a fost, într-adevăr, indusă de vaccin”.

„Pe baza informațiilor clinice disponibile, pare a fi cea mai probabilă explicație”, spune el.

Restricționare privind utilizarea

Moartea lui Shaw a avut loc la câteva săptămâni după ce grupul consultativ din Marea Britanie a restricționat utilizarea vaccinului Oxford/AstraZeneca pentru persoanele de peste 40 de ani, după ce au fost raportate mai multe cazuri de apariție a cheagurilor de sânge după vaccinare. O serie de alte țări au impus restricții similare sau au suspendat în totalitate utilizarea vaccinului.

Shaw a primit prima doză a vaccinului pe 29 aprilie 2021. Ulterior a dezvoltat o tromboză indusă de vaccin și trombocitopenie – o complicație rară și agresivă asociată cu vaccinul AstraZeneca, care a fost cauza principală a deceselor.

„Moartea iubitei noastre Lisa a lăsat un gol teribil în familia noastră și în viața noastră”, spune familia prezentatoarei într-un comunicat.

„A fost cea mai minunată soție, mamă, fiică, soră și prietenă. Am spus tot ce vrem să spunem public în acest moment și cerem să ne fie respectată intimitatea.”

Potrivit autorității medicale britanice, au fost raportate 332 de cazuri și 58 de decese după administrarea a 35 de milioane de doze ale vaccinului AstraZeneca în Marea Britanie, relatează BBC.

Sursa: RadioSmart

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile