Actualitate, Politic

Propagandistul mincinos COVID nu are autoritate să facă declarații despre pandemie sau boli: Octavian Jurma, după acuzaţiile aduse de Rafila: „Nu sunt „cercetător ştiinţific”. Nu am nicio specializare medicală formală’

După ce Octavian Jurma a spus că, la nivelul autorităților, exită un soi de negare cu privire la pericolul pe care îl mai prezintă acum Covid-19. ministrul Sănătății vine cu o replică la postarea „epidemiologului” de pe Facebook.

„Nu vreau să fac comentarii, fiecare e liber să spună ce dorește. Important este dacă este abilitat să transmită informații și câte dintre informațiile date s-au adeverit.

Există tot felul de oameni care pledează pentru închiderea școlilor, economiei. Să fie sănătoși! Ar fi bine ca aceste opinii să vină din partea persoanelor calificate”, a spus ministrul Sănătății.

Octavian Jurma vorbește despre pregătirea sa profesională, după ce ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre acesta că nu este calificat să transmită informaţii publice legate de COVID. „Nu sunt ‘cercetător ştiinţific’. Nu am nicio specializare medicală formală”, afirmă Jurma, devenit celebru în pandemie pentru predicţiile sale privind evoluţia numărului de cazuri COVID.

„Pentru că în ultima vreme am apărut mai des la televiziuni şi în presă şi am fost numit în diverse moduri e important să precizez că: – sunt medic doctor: am absolvit Universitatea de Medicină cu titlul de Medic Doctor (M.D.) dar nu sunt clinician sau medic de laborator;

Am studii postuniversitare cu un premiu 1 pentru excelenţă şi multiple studii publicate în neuroştiinţe şi biologie moleculară în SUA, deci sunt cercetător în sensul minim al definiţiei termenului din dicţionar (DEX) – „1. Adj. Care cercetează. 2. S. m. şi f. Persoană care se ocupă cu cercetarea în domeniul ştiinţei sau al tehnicii; om de ştiinţă” – dar nu sunt „cercetător ştiinţific” în sensul administrativ al cuvântului; – studiez pandemia, dar nu sunt epidemiolog şi nici expert în sănătate publică;

Folosesc metode statistice şi algoritmice că sa studiez pandemia, dar nu sunt bio-statistician şi am predat 2 ani ca asistent universitar în SUA dar nu sunt profesor; – de fapt nu am nici o specializare medicală formală şi nici un titlu academic sau administrativ”, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Detalii despre Octavian Jurma:

Uite cine vorbește: cel mai vocal adept al carantinei naționale, timișoreanul Octavian P. Jurma, nu este epidemiolog, nici biostatistician, nici medic cu drept de practică și nici cercetător științific!

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile