Actualitate, Externe

Protest la Torino contra pașaportului de vaccinare care le va interzice nevaccinaților accesul la aproape toate spațiile culturale, de divertisment și de antrenament(+video)

Mii de italieni au ieșit să protesteze la Torino, în nordul republicii, după anunțul premierului privind implementarea unui sistem de pașapoarte de vaccinare electronice care, începând din 5 august, îi va pune pe nevaccinați în situația de a nu mai avea acces la aproape toate facilitățile publice de divertisment, socializare și cultură: muzee, săli de expoziție, teatre, cinematografe, stadioane, piscine și săli de gimnastică, scrie portalul ActiveNews  potrivit National File.

Italia se alătură Franței și Marii Britanii prin aceea că le solicită cetățenilor să prezinte documente aprobate de guvern pentru a avea acces la instituții și pentru a se implica în comerț, ca parte a unui sistem de pașapoarte sanitare zice-se conceput pentru a reduce răspândirea coronavirusului. În mod ironic, în primele luni ale pandemiei, cetățenii din aceste țări – și din Statele Unite – au fost catalogați drept adepți ai teoriei conspirației atunci când au prezis că acest lucru se va întâmpla.

În timp ce experții din întreaga lume continuă să răspândească frica de așa-numita variantă Delta a COVID-19, aceiași experți au recunoscut că cele mai frecvente simptome ale temutei noi tulpini a virusului par a fi identice cu „febra fânului” sau cu răceala obișnuită.

După cum a relatat National File, „Noua tulpină ar fi fost cauza a 99% din toate cazurile noi de COVID-19 din Marea Britanie. ‘Principalele simptome ale COVID-19 par să se fi schimbat – cu dureri de cap și dureri de gât acum mai frecvente decât febra și tusea, potrivit unui avertisment al experților britanici’, citat de the New York Post.”

În plus, „Persoanele care suferă de alergii pot experimenta unele simptome identice cu ale celor bolnavi de Covid, ceea ce poate provoca niveluri uriașe de anxietate’, a declarat dr. Connor Bryant, cofondator al companiei MedicAir, companie de tehnologie a aerului curat, potrivit Mirror. ‘COVID acționează diferit acum, este mai mult ca o răceală’, a declarat Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică. ‘Toate acestea nu sunt vechile simptome clasice'”.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile