Actualitate, Externe

Proteste violente în Cipru. Sediul unui post TV care promova vaccinarea a fost distrus (+video)

Sediul unei televiziuni din Cipru, care promova vaccinarea și impunerea restricțiilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, a fost distrus de miile de protestatari revoltați. Mașinile jurnaliștilor aflați la fața locului au fost incendiate.

Mii de protestatari au luat cu asalt, duminică, sediul unui post de televiziune care promova imunizarea cu serurile anti-coronavirus și reimpunerea restricțiilor sanitare. Cetățenii din capitala Ciprului au ieșit în stradă pentru a protesta la ceea ce ei apreciază a fi „un atac asupra democraţiei”. Violenţele au izbucnit în contextul în care Guvernul Republicii Cipru a stabilit ca cetățenii care doresc să se deplaseze în restaurante sau în centre comerciale să prezinte dovada vaccinării.

2.500 de protestatari au atacat sediul Sigma TV

Autoritățile au informat că aproximativ 2.500 de persoane au ieșit în stradă, în Nicosia, pentru a protesta împotriva certificatelor de vaccinare COVID-19. Revoltați, oamenii au atacat sediul Sigma TV, care promova imunizarea împotriva SARS-COV-2, și l-au distrus.

Protestatarii au dat foc mașinilor aflate în zonă și au spart geamurile autoturismelor. În urma violențelor, nu au fost înregistrate victime umane, spun oamenii legii, potrivit publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Este vorba despre un atac odios. Sediul nostru a fost atacat de o gloată; au lansat sticle incendiare şi ne-au avariat maşinile”, a anunţat Sigma TV.

Sigma TV promova imunizarea cu seruri anti-COVID-19

În același timp, președintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades, spune că atacurile protestatarilor ar reprezenta, de fapt, un atac la libertatea drepturilor umane. „Este vorba de un atac asupra democraţiei. Nu vom ceda în faţa ameninţărilor şi şantajului”, s-a exprimat liderul.

Postul de televiziune Sigma TV a fost criticat și atacat și în trecut pentru poziția sa față de vaccinarea împotriva COVID-19.

Postul Sigma TV a criticat persoanele care se opun vaccinării şi a mai fost vizat de atacuri în trecut.

Sursa: Evenimentul Zilei 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile