Actualitate

Renate Weber reacționează după demiterea sa: Pare că vine de la domnul Orban toată treaba asta

Renate Weber, fostul Avocat al Poporului reacționează după ce a fost demisă din funcție. Aceasta susține că toată această mișcare a pornit de la președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. Totodată, ea a mai adăugat că se dorea ca altcineva să preia această funcție.

Renate Weber, fostul Avocat al Poporului reacționează după ce în cursul zilei de miercuri a fost votată demiterea sa. Aceasta susține că mai multe persoane și-au dorit să aibe în fruntea instituției o persoană care nu va deranja.

Totodată, ea a mai subliniat faptul că ideea demiterii ar fi pornit de la Ludovic Orban, însă consideră că lucrurile sunt mult mai complexe.

“A existat o dorință a avea în fruntea instituției pe cineva care nu va deranja. Altceva nu aș fi putut să înțelg. Absolut nimic din ce a-mi avea a reprosă nu avea acoperire legală. Pare că vine de la domnul Orban toată treaba asta, cu demiterea, dar cred că lucrurile sunt ceva mai complexe”, a spus Renate Weber.

Fostul avocat al Poporului a mai adăugat că a intrat în conflict cu Guvernul atunci când a atacat la CCR un OUG privind accesarea fondurilor publice de către mai multe spitale private, menționând faptul că atunci CCR i-ar fi dat dreptate.

Ludovic Orban a vrut demiterea lui Renate Weber 

”Eu am intrat în coliziune cu Guvernul atunci când am atacat la CCR o OUG din alea 25 prin care spitalelor private li se permitea să aibă acces la fonduri publice, un acces care nu era controlat.

Atunci CCR mi-a dat dreptate, dar îneleg că acum se discută de o nouă ordonanță pe această temă”, a spus Renate Weber.

De menționat este faptul că, reacția acesteia vine după ce în cursul zilei de miercuri a fost votat poriectul de hotărâre de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber.

Întrebat care e motivul revocării acesteia, Orban a spus ”încălcarea Constituției și a legilor”.

În ceea ce privește noul candidat pentru funcția de Avocat al Poporului, președintele PNL a evitat să avanseze numele acestuia, spunând că acesta va fi comunicat după ce coaliția de guvernare va ajunge la un acord.

Amintim faptul că poziția de Avocat al Poporului este una foarte importantă în arhitectura de putere a administrației, dat fiind că aceasta e singura instituție care poate bloca ordonanțele de urgență emise de guvern prin atacarea lor la Curtea Constituțională.

Sursa: Capital 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile