Actualitate

Români cazaţi în condiţii degradante şi umiliţi în Olanda

Peste 50 de emigranţi de origine română au fost găsiţi la o fermă din estul Olandei, lucrând şi locuind în condiţii de-a dreptul mizerabile.

Municipalitatea din Maasgouw a anunţat că în urma unui control a descoperit zeci de migranţi români ce lucrau în condiţii inumane şi degradante la o fermă din Linne. Oamenii veniţi la cules de sparanghel erau cazaţi claie peste grămadă într-un spaţiu induficient şi cu utilităţi precare.

„Rareori am întâlnit o situatie atât de degradantă’”, a declarat primarul descriind situatia romanilor umiliţi, notează publicaţia olandeză Joop.

Neregulile au fost descoperite după ce reprezentanţii primăriei, împreună cu Poliţia pentru străini şi Inspectoratul pentru Afaceri Sociale şi Ocuparea Forţei de Muncă, au efectuat o inspecţie a fermei din Linne.

Acolo s-a constatat nu numai lipsa unui spaţiu suficient de cazare, dar şi faptul că siguranţa muncitorilor era pusă în pericol. Spaţiul nu dispunea de detectoare de incendiu sau stingătoare, nici nu era prevăzut cu căi de evacuare.

De asemenea, ferestrele erau baricadate, iar recipiente de gaz şi arzătoare erau prezente peste tot. Pe lângă asta, bucătariile erau pline de mizerie. În total locuinţa şi anxele dispunea de 70 de paturi, unele dintre ele suprapuse.

Potrivit primarului, unii dintre muncitori i-au lăsat impresia de vulnerabilitate şi teamă faţă de şeful de echipă care le coordonează munca.

Toate acestea nu au constituit un motiv suficient pentru a închide ferma şi nici sau pentru a impune sancțiuni proprietarului. I s-a spus doar că va trebui să plătească o amendă în cazul unei încălcări ulterioare și că trebuie să mute migranții în condiţii mai bune de trai, „în termen de două zile”.

Sursa: Antena3

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile