Actualitate, Politic

Starea de Libertate se află în fața CCR pentru a încuraja Curtea să declare Legea 55 neconstituțională

Starea de Libertate, alături de Platforma civică „Radu Moraru”, alături de Frăția Ortodoxă, Alianța Părinților, Asociația Calea Neamului ș.a. precum și mulți bucureșteni sau protestatari veniți din țară se află în acest moment în fața sediului Curții Constituționale a României (în dreptul intrării Senatului României – pe Calea 13 Septembrie) pentru a protesta împotriva Legii 55 a carantinei, a stării de alertă și a măștilor.

Jandarmeria a împins manifestanții la distanță de intrarea Senatului, spre clădirea Academiei Române. „Dar românii protestează cumvă față de activitatea Academiei sau a trădătorilor din Parlament și Guvern? Rușine!”, au strigat protestatarii.- scrie portalul ActiveNews.

ACTUALIZARE: Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că starea de alertă este constituțională, în raport cu criticile aduse, au declarat, marți, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Judecătorii constituționali s-au pronunțat, marți, pe excepția de neconstituționalitate a Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și au decis că legea este constituțională, în raport cu criticile aduse, potrivit surselor citate. Decizia a venit după ce instituirea măsurilor anti-COVID-19 de către Guvern a provocat nemulțumiri, proteste, iar mai multe persoane au introdus acțiuni în instanță. Judecătorii constituționali au mai avut în dezbatere Legea nr. 55/2020, în 20 mai, dar atunci au amânat pronunțarea pentru data de 8 iunie.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile