Actualitate, Magazin

Tată sau mamă? :  Un „bărbat transgender” care a născut doi copii a vorbit despre experienţele traumatice din timpul sarcinii

Un „bărbat transgender” care a născut doi copii a decis să vorbească despre „traumele” din timpul sarcinilor, recunoscând că obişnuia să lase oamenii să creadă că are burtă de bere ca să nu-l judece.

Kayden Coleman, în vârstă de 34 de ani, are împreună cu partenerul său o fetiţă de șapte ani pe nume Azaelia și o fetiţă de 10 luni pe nume Jurnee. Deși este în mod clar un tată mândru, el descrie ambele sarcini ca fiind „foarte tumultuoase”. Vorbind în cadrul unei emisiuni, avocatul şi educatorul din Houston a detaliat modul în care i s-a greşit sexualitatea, a fost privat de îngrijire şi chiar i s-a oferit posibilitatea unui avort de către medici.

Kayden a început să facă tranziţia de la femeie la bărbat în 2009, dar nu a vrut să facă o intervenție chirurgicală de reconstrucție genitală și și-a păstrat organele reproductive feminine. În martie 2013, a avut o mastectomie pentru a-și îndepărta sânii și a trebuit să oprească temporar administrarea de testosteron. A fost şocat să descopere la scurt timp că purta de cinci luni sarcina primului său copil pe care l-a şi născut în 2014.

În ianuarie anul trecut, a fost din nou uimit să afle că era din nou însărcinat, așteptând un copil cu iubitul său, Dominique, în vârstă de 30 de ani. Postează cu mândrie fotografii ale celor două fetiţe pe Instagram, dar spune că încă nu şi-a revenit după cele două sarcini pe care le-a considerat a fi extrem de dificile.

Au fost o mulțime de traume”, a spus el. „Majoritatea au venit din partea medicilor. S-au pus multe întrebări despre identitatea mea, multe greșeli de gen. Mi s-a spus că nu ar trebui să mă aflu în spații în care căutam îngrijire deoarece erau considerate spații pentru femei. Mi s-a oferit un avort de multe ori, ridicol”

„Când am aflat că sunt din nou însărcinat, primul lucru pe care l-am gândit pentru mine a fost că nu vreau să mai am o astfel de situație”, a spus el pe Instagram. Cu toate acestea, sarcina nu a fost deloc rea: „Îmi place să fiu însărcinat, să văd cum îmi creşte burta”

Recunoaşte însă că oamenii nu au fost foarte empatici cu el după ce a născut şi că au jduecat extrem de mult decizia de a deveni tată transgender.

 

Sursa: Observator.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile