Actualitate, Externe

Texas raportează zero decese de Covid pentru prima dată după eliminarea restricțiilor

După ce Texasul a permis tuturor unităților comerciale să se redeschidă la capacitate maximă în luna martie, președintele Joe Biden a criticat decizia ca fiind o „greșeală uriașă”, descriind-o drept o gândire de tip Neanderthal. „Ultimul lucru de care avem nevoie este o gândire de tip Neanderthal care spune că, între timp, totul este bine, dați-vă jos masca, uitați de ea. Încă mai contează”, a spus el.

Cazurile zilnice de coronavirus din Texas s-au apropiat de 30.000 în ianuarie și scăzuseră sub 10.000 la momentul în care Texasul a decis să redeschidă complet afacerile. Bunul simț ar sugera că, atunci când riscul relativ a ceva scade, pot fi reduse și măsurile de precauție împotriva acelui ceva, dar bunul simț este din ce în ce mai greu de găsit. Joy Reid, de la televiziunea MSNBC, l-a descris pe guvernatorul Texasului, Gregg Abbott (foto) , ca fiind „cel mai rău dintre toți” în urma deciziei sale de a reporni afacerile – iar cazurile zilnice de coronavirus din acest stat au scăzut cu încă 90% de la comentariul ei până în prezent.

Iar acum, pentru prima dată de la începutul pandemiei și la doar două luni după ce a fost criticat pentru „gândirea de tip Neanderthal”, Texasul a înregistrat zero decese cauzate de coronavirus pentru o zi, potrivit Bongino.com.

Newsweek.com a relatat: „Duminică, la doar câteva ore după un eveniment PGA major din Dallas și campionatul național de fotbal universitar NCAA FCS din Frisco, Abbott a anunțat că statul nu a înregistrat niciun deces legat de COVID în ultimele 24 de ore și că rata de pozitivitate pe șapte zile a fost cea mai scăzută de când se fac aceste înregistrări de date – adică din martie 2020.

Abbott a mai spus că numărul de spitalizări COVID a fost cel mai mic din ultimele 11 luni.

Biden și-a exprimat dezamăgirea față de acele state care au avut planuri de redeschidere completă, spunând că obiectivul era ca fiecare adult american să fie vaccinat înainte de a da voie la evenimentele cu număr mare de persoane, fixând ca dată-țintă 4 iulie (Ziua Americii), pentru ca familiile să se reunească și să sărbătorească.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a scris luni pe Twitter:

„* 0 decese legate de Covid – singura dată când s-a întâmplat acest lucru de când se urmăresc aceste date, din martie 2020;

* cele mai puține cazuri de Covid în peste 13 luni;

* cea mai mică rată de pozitivitate Covid pentru o perioadă de 7 zile de până acum;

* cele mai puține spitalizări Covid din ultimele 11 luni.

Mulțumim, texani!”

In SUA statele cu guvernatori „democrați” domină lista statelor cu cele mai multe decese cauzate de coronavirus pe cap de locuitor: New Jersey, New York, Massachusetts și Rhode Island. Strategia de combatere a virusului adoptată de statul Florida pare să fi atras cele mai multe critici din partea presei – dar decesele lor sunt sub media națională.

(Sursa: ActiveNews)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile