Actualitate, Politic

Toate hotărârile luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care nu au fost publicate în Monitorul Oficial, sunt nule!Decizie definitivă a Înaltei Curți!

Decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție! Avocatul Elena Radu le dă lovitura de grație lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

ICCJ a anulat Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2021, care nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Decizia este definitivă.

Astfel, explică Elena Radu, toate hotărârile CNSU nepublicate în Monitorul Oficial nu au intrat în vigoare și nu au fost apte să producă consecinte juridice.

Mai mult, Guvernul va trebui să dea „un HG de organizare si functionare a CNSU, iar cetatenii vor putea si ei sa cunoasca cine este CNSU, unde are sediul, din cine este compus, cum se iau deciziile”.

„ICCJ prin sentinta nr. 3479/09.06.2021 a dispus:

Admite recursul declarat de RADU ELENA împotriva sentinţei civile nr. 814 din 25 mai 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare: Respinge, ca inadmisibilă, cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Admite cererea formulată de reclamanta RADU ELENA, în contradictoriu cu pârâtul COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ . Anulează Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2021. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă, astăzi 9 iunie 2021. Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, în 24 de ore de la pronunțare.

Din considerentele acestei decizii reies următoarele aspecte:

 

  1. recursul a fost admis pentru că hotărârea CNSU nr. 9/2021 trebuia publicata in Monitorul Oficial pentru ca ea să intre on vigoare și să producă în mod legal efecte juridice;

Consecinte: Toate hotararile CNSU nepublicate in Monitorul Oficial nu au intrat in vigoare si nu au fost apte sa produca consecinte juridice.

 

  1. DSU nu justifica niciun interes pentru a participa in nume propriu in calitate de intervenient in dosarele in care parat este CNSU.

Consecinte: DSU nu mai poate sa faca cereri de interventie accesorie in favoarea CNSU (in care acesta din urma este parte).

Drept urmare, cum CNSU figureaza numai in OUG nr. 21/2004 (si pare fantoma, neavand nici macar un sediu), Guvernul trebuie sa dea un HG de organizare si functionare a CNSU, iar cetatenii vor putea si ei sa cunoasca cine este CNSU, unde are sediul, din cine este compus, cum se iau deciziile.”, explică Elena Radu.

 

Sursa: Bugetul.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile