Actualitate

Turistă româncă ucisă în urma atacului unui rechin, în Egipt

Vacanță încheiată tragic, pentru o turistă româncă aflată în stațiunea egipteană Hurghada. Femeia a pierit în urma atacului unui rechin. Ministerul de Externe a confirmat decesul româncei, anunțând că Ambasada României la Cairo a întreprins demersurile necesare pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, 3 iulie, de către agentul unei companii de turism „cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt”.

Atacul unui rechin i-a fost fatal româncei

Ca urmare a acestei sesizări, reprezentanții ambasadei au făcut, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare referitoare la circumstanțele în care a murit femeia.

„Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin.

Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”, se menționează în comunicatul MAE transmis duminică.

Totodată, MAE a transmis, că până la momentul remiterii precizărilor, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român cu privire la acest incident.

MAE nu dă detalii despre vârsta româncei, dar conform presei internaționale, ar fi vorba despre o femeie de aproximativ 40 de ani, care ar fi fost cazată la un hotel de 5 stele.

Recomandări pentru turiștii români aflați în vacanță în Egipt

„De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare”, se mai arată în comunicat.

Recent, o femeie de 68 de ani, din Austria, a murit după ce a fost atacată de rechin, în Sahl Hasheesh, potrivit news.com.au. Femeia a fost dusă la spital, dar din păcate nu a supraviețuit.

 

Sursa: Ziarul National 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile