Actualitate, Externe, Politic, Religie

„Ucraina este o țară sălbatică, fără Dumnezeu” – Reacția Rusiei după raidurile SBU la mănăstirea veche de 1.000 de ani din Kiev

Serviciul de securitate ucrainean a efectuat, marți, raiduri la o mănăstire creștin-ortodoxă, veche de 1.000 de ani, din Kiev, suspectând „activităţi subversive ale serviciilor speciale ruseşti”. Vastul complex Pecersk Lavra din Kiev – în traducere, Mănăstirea Peşterilor din Kiev – este o comoară culturală ucraineană şi sediu al aripii din Biserica Ortodoxă Ucraineană care se află sub tutela Patriarhiei Moscovei.

Miercuri, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zakharova, a declarat că descinderile nu au nicio justificare și a comparat regimul de la Kiev cu zeul roman al vinului, al cărui nume este asociat des, în Rusia, cu haosul și activitățile imorale.

“Este doar un fel de Bacanală totală, fără Dumnezeu. Nu există nicio justificare sau o explicație pentru asta. Este doar o altă parte a acțiunilor imorale și sălbatice ale regimului de la Kiev”, a declarat Zakharova. 

Reacția patriarhului Kiril în urma raidurilor SBU

Și Biserica Ortodoxă Rusă, al cărei şef, Patriarhul Kirill, este un apropiat al lui Vladimir Putin, a reacţionat şi a condamnat operaţiunea SBU denunţând un „act de intimidare”.

„La fel ca multe alte cazuri de persecuţie a credincioşilor din Ucraina începând cu 2014, acest act de intimidare a credincioşilor va trece aproape sigur neobservat de cei care se numesc comunitatea internaţională a drepturilor omului”, a declarat Vladimir Legoida, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse.

 

Sursa: Observator

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile